Σπύρος Μπιμπίλας: Αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη

Advertisement

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της.

Πρώτον με την εμφάνιση του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη, για την υγεία του οποίου είχε γίνει πολύς λόγος τις προηγούμενες ημέρες -έως ότι διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του ειπώθηκε-, ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Και δεύτερον με το αίτημα των καταγγελλουσών οι καταθέσεις τους να δοθούν κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ανωνυμίας τους και των προσωπικών δεδομένων.

Advertisement

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, βρέθηκε στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της δίκης για να δώσει το παρών ως μάρτυρας αλήθειας και στη συνέχεια βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής του Open «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» για μια συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα της ημέρας.

«Έχω κληθεί σαν μάρτυρας και απ’ ό,τι ξέρετε από τον κώδικα δεοντολογίας δεν είναι εύκολο να μιλάω για αυτή τη δίκη.

Τώρα με κάλεσε το δικαστήριο. Στην αρχή, όταν με κάλεσε ο εισαγγελέας, με πληροφόρησε ότι ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης και ένιωσα άβολα γιατί ήμουν μάρτυρας χωρίς να ερωτηθώ. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί.

Advertisement

Είπα αυτά που έπρεπε να πω βάσει της συνείδησής μου και έτσι ο κύριος Εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας. Ανάλογα με τις ερωτήσεις που θα μου γίνουν, εγώ θα καταθέτω» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος ανάλαβε την προεδρία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο, λόγω #metoo και πανδημίας.

Και εξέφρασε μια απορία του.

«Εγώ δεν σχολιάζω και τις καταθέσεις των άλλων μαρτύρων γιατί βλέπω ότι τελευταία τα κανάλια έχουν εφαρμόσει την τακτική να αναγιγνώσκονται καταθέσεις μαρτύρων, που και αυτό είναι ένα λάθος. Με ποιον τρόπο φεύγουν οι καταθέσεις μας και βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Είναι άλλο το θέμα των καταθέσεων που θα γίνουν στο δικαστήριο και άλλο οι καταθέσει που έγιναν στην εισαγγελία και διανέμονται σαν φέιγ βολάν».

Advertisement

Όσο για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη για την οποία τόσα είχαν λεχθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Σπύρος Μπιμπίλας επισήμανε: «Είδαμε τον Πέτρο να περπατάει και όχι να είναι σε καροτσάκι όπως είχαν πει».

Και αποκάλυψε: «Ο Πέτρος έχει ζάχαρο – δεν ξέρω αν αυτό είναι προσωπικό δεδομένο».

Τέλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας περιέγραψε τις σκηνές που διαμείφθηκαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Advertisement

«Δυστυχώς δεν μπορούσα να μπω στην αίθουσα. Έγινε κάτι που με ξένισε. Μπήκαν οι πρώτοι και τους δεύτερους δεν τους άφησαν και μας είπαν ότι γίνεται λόγω κορονοϊού. Εγώ είπα ότι “με συγχωρείτε, αλλά εδώ γίνεται κατ’ επιλογή, άλλοι μπαίνουν, άλλοι βγαίνουν κι εγώ είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ και μάρτυρας και δεν μπορώ να μπω”. Και αφού τους είπα ότι “ξέρετε εγώ θα βγω στα κανάλια και θα πω ότι δεν με αφήνετε να μπω μέσα στην αίθουσα μέχρι να πω τουλάχιστον το παρών”. Εκείνη την στιγμή με άφησαν και μπήκα».

Όσο για τις καταγγέλλουσες, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τις ταυτότητές τους.

«Οι κοπέλες δεν είναι γνωστές, κανείς δεν ξέρει το όνομά τους, ούτε καν το πρόσωπό τους. Σας πληροφορώ ότι τη μια εκ των τριών τη γνώρισα στο δικαστήριο. Ούτε εγώ δεν την ήξερα».

Advertisement

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement