Κούβελας για δίκη – Fake news: Δυστυχώς πήγαμε σε αναβολή

Advertisement

«Νιώθω ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους που ήρθαν στα δικαστήρια αλλά και προς τους απεργούς πείνας που μου δήλωσαν τη συμπαράστασή τους», μετέφερε στο GRTimes ο κ. Κούβελας, σημειώνοντας επιπλέον ότι «άνθρωποι ταξίδεψαν από την Αθήνα, από το Κιάτο και από τα Χανιά προκειμένου να μου συμπαρασταθούν. Ήρθε κόσμος που δεν γνώριζα και ήταν πολύ συγκινητικό για μένα».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ακόμη πως «στη χθεσινή διαδικασία για κάποιους άγνωστους σε εμένα λόγους, δεν εμφανίστηκαν δύο μάρτυρες κατηγορίας, ενώ δεν εξετάστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Μόνο στον έναν μάρτυρα διατυπώθηκαν ερωτήσεις και διέκρινα δύο σκέλη στις απαντήσεις:

Το ένα ήταν ότι υπήρχε μία ανάρτηση η οποία ήταν αληθής και πραγματική και ίσως έπρεπε να γίνει. Πάντα έβαζαν ένα “αλλά”, λέγοντας ότι θα καταλάβαινε ο κόσμος πως η ανάρτησή μου θα πρέπει να θεωρείται προτροπή. Αλλά όπως καταλαβαίνετε, δε δικάζεται κανένας για το τι καταλαβαίνει ο ακροατής, αλλά για ό,τι έχει πει ο ίδιος.

Advertisement

Κατά τον μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας λοιπόν, η δήλωση μου ήταν αληθής και δεν υπήρχε διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και όταν έκανα την ανάρτηση δεν προβλέπονταν fake news για την υγεία. Δηλαδή εγώ με αυτό που έκανα απέτρεψα ανθρώπους από προγραμματισμένες ενέργειές τους (σ.σ. εμβολιασμός) και αυτό θα προκαλούσε lockdown και επίπτωση στον τουρισμό της χώρας.

Ήθελα να βγει χθες η απόφαση, αλλά δυστυχώς πήγαμε σε αναβολή. Εγώ δεν εξέφρασα άποψη, έκανα μία προτροπή με βάση τον νόμο. Το θεώρησα υποχρέωσή μου όπως θεώρησα υποχρέωσή μου να πάω στο δικαστήριο ακόμη κι αν υπάρχει καταδίκη γιατί πραγματικά περισσότερος κόσμος θα άκουγε την ιστορία της κίτρινης κάρτας και αυτό θα με δικαίωνε επί του αντικειμένου».

Η διαφήμιση των εμβολίων γίνεται οριακά νόμιμα-Χρησιμοποίησα τον κ. Χαρδαλιά ως γνωστό πρόσωπο για να διαφημίσω την κίτρινη κάρτα

Αναφορικά τώρα με την ανάρτησή του κ. Κούβελα, η οποία σχετίζεται με τον τέως υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα στις 23/8/2021, ο καθηγητής αναφέρει πως «δεν ήταν μία ιστορία που μου ήρθε λόγω του κ. Χαρδαλιά. Εγώ το χρησιμοποίησα ως διαφήμιση, καθώς τότε, ήταν υφυπουργός.

Advertisement

Ο ίδιος ισχυρίζεται: “Η διαφήμιση των εμβολίων, έγινε και συνεχίζει να γίνεται οριακά νόμιμα. Όλα τα φάρμακα απαγορεύεται να διαφημίζονται. Οπότε χρησιμοποίησα κι εγώ έναν προβεβλημένο άνθρωπο προκειμένου να γίνει γνωστή η κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, μετά από αυτό, πολύς κόσμος συνειδητοποίησε τι είναι η κίτρινη κάρτα και πόσο σημαντική είναι η λειτουργία της». Όπως επιπλέον τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «θα έπρεπε η κίτρινη κάρτα να αναφέρεται».

Σε ό,τι αφορά τώρα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο κ. Κούβελας υποστηρίζει πως «το συγκεκριμένο συμβάν ήδη ήταν στις πιθανές παρενέργειες που ο FDA περιέγραφε ως πιθανές. Την ίδια ημέρα είχα κάνει μία δεύτερη ανάρτηση που έδειξα ακριβώς την παρουσίαση του FDA προς τους αξιολογητές για την ιδιαίτερη εκτίμηση του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Αποδείχθηκε ότι τελικά το έμφραγμα του μυοκαρδίου αποτελεί παρενέργεια. Άλλωστε, στη φαρμακοεπαγρύπνηση έχει σημασία όταν κάποιος έχει πάρει ένα σκεύασμα και του συμβεί κάτι σημαντικό (έμφραγμα, εγκεφαλικό), αυτό να αναφέρεται στην κίτρινη κάρτα του σκευάσματος».

Advertisement

Τα εμβόλια δεν έχουν τελική άδεια-Δεν είμαι αντιεμβολιαστής

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Κούβελας, «τα εμβόλια δεν έχουν πάρει την τελική άδεια».

Όπως λέει, «η άδεια θα προκύψει από την περιγραφή ασφάλειας που θα γίνει με τις κίτρινες κάρτες. Αν για τα… depon πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι δέκα φορές, για αυτά τα προϊόντα πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι χίλιες φορές, δε θα έπρεπε να μας ξεφύγει καμία παρενέργεια».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστήριξε, «τα εμβόλια δεν έχουν τελική άδεια. Η άδεια θα προκύψει από την περιγραφή ασφάλειας που θα γίνει με τις κίτρινες κάρτες».

Advertisement

Ακόμη, όπως ισχυρίστηκε, «φυσικά και δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Είμαι καθηγητής για τα φάρμακα. Τα εμβόλια είναι καθαρά φαρμακευτικά σκευάσματα με βάση τον ΠΟΥ. Η δική μου δουλειά δεν προβλέπει να είμαι αντί της ασπιρίνης πχ, είναι να βρω σε ποιους κάνει καλό και σε ποιους μπορεί να δράσει. Προφανώς είμαι υπέρ των φαρμάκων και υπέρ των εμβολίων, αλλά των καλών φαρμάκων και εμβολίων».

Όπως ακόμη τόνισε, «η ανθρωπότητα πάει μπροστά με την επιστήμη, οπότε χρειαζόμαστε την υγιή επιστημονική αντιπαράθεση».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement