Κτηνωδία στον Εύοσμο: Έκοψαν αυτί σκυλίτσας και την παράτησαν-Το ζωάκι ψάχνει οικογένεια

Advertisement

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο GRTimes η αντιπρόεδρος του καταφυγίου ζώων Κορδελιού – Ευόσμου «Νέα Ζωή», Εύη Μιχαηλίδου, το περιστατικό αφορά στη Νεφέλη, μία σκυλίτσα που βρέθηκε κακοποιημένη και ανάμεσα σε αγέλη άγνωστων σε εκείνη σκύλων, πάνω από την εσωτερική Περιφερειακή Οδό. Στο μεταξύ, τα κουτάβια, της Νεφέλης, αγνοούνται.

«Το σκυλάκι το παράτησαν πριν από περίπου μία εβδομάδα ανάμεσα σε μία αγέλη σκύλων» όπως περιγράφει η κ. Μιχαηλίδου, η οποία τονίζει ότι η Νεφέλη, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση. «Της έχουν κόψει το ένα αυτάκι με ψαλίδι, πράγμα που φαίνεται με γυμνό μάτι, ενώ και η ουρά της είναι κομμένη», όπως λέει.

Η ίδια ακόμη μεταφέρει, ότι η Νεφέλη βρέθηκε «φοβερά φοβισμένη, αλλά επειδή είναι φιλική, προσπαθούσε να μας πλησιάσει».

Advertisement

Η ταλαιπωρημένη σκυλίτσα, βρίσκεται πλέον στο καταφύγιο ζώων Κορδελιού – Ευόσμου «Νέα Ζωή» και ψάχνει πλέον κάποιον να την υιοθετήσει.

Το έχουν κάνει… σύστημα να παρατούν ζωάκια στον Εύοσμο-Κουτάβια πέθαναν το καλοκαίρι από τη ζέστη

Όπως λέει η κ. Μιχαηλίδου, δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι του καταφυγίου βρίσκουν ζωάκι παρατημένο. «Έχουμε βρει τουλάχιστον επτά ζωάκια παρατημένα πάνω από τον Περιφερειακό και πραγματικά, είναι απίστευτο αυτό που γίνεται».

Advertisement

Τετράποδα βρίσκονται ακόμη και δεμένα σε διάφορες περιοχές, δίχως τροφή και νερό, εκτεθειμένα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή αγέλες σκύλων, ενώ κανείς δε γνωρίζει ποιος μπορεί να τα παράτησε εκεί. Μία χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, την οποία σαστισμένη γνωστοποιεί η κ. Μιχαηλίδου, αφορά σε μία σκυλίτσα που βρέθηκε δεμένη έχοντας χάσει τα κουτάβια της.

«Ήταν καλοκαίρι», όπως λέει, «όταν βρήκαμε δεμένο το τετράποδο, μαζί με τα κουτάβια της, τα οποία ήταν μέσα σε μία κούτα. Όταν κοιτάξαμε στην κούτα, σοκαριστήκαμε, διότι τα κουτάβια είχαν πεθάνει από τη ζέστη».

Σε μία άλλη περίπτωση, άνθρωποι του καταφυγίου εντόπισαν νεκρό τετράποδο. «Του είχαν πολτοποιήσει το κεφάλι. Η εικόνα ήταν αποτρόπαια», όπως λέει η αντιπρόεδρος του καταφυγίου ζώων Ευόσμου – Κορδελιού «Νέα Ζωή».

Advertisement

Νέα ζωή, ωστόσο, ψάχνουν αρκετά ζωάκια. Και στο καταφύγιο της περιοχής βρίσκονται αρκετά από αυτά. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται λοιπόν να υιοθετήσει κάποιο τετράποδο, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο της κ. Μιχαηλίδου στο 6996156822.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement