Ψυχολόγος για Ρούλα Πισπιρίγκου: Επέδειξε αβάσταχτη μητρική απάθεια – Εφηβικού τύπου η σχέση της με τον Μάνο

Advertisement

Η Στέλλα Αργυρίου, ψυχολόγος, μίλησε στην ΕΡΤ για την προσωπικότητα της 33χρονης μητέρας των κοριτσιών από την Πάτρα σχολιάζοντας την εξωστρέφεια με την οποία διαχειρίστηκε αυτό «που της συνέβη» και την «αβάσταχτη μητρική απάθεια» που επέδειξε στο διάστημα των δύο μηνών από το θάνατο της Τζωρτζίνας μέχρι τη σύλληψή της. Εξωστρέφεια που έδωσε στις Αρχές τα στοιχεία που έπρεπε για να κατηγορείται αυτή την στιγμή για το φόνο του ενός, τουλάχιστον, παιδιού.

«Περιέγραφε όλα αυτά που συνέβησαν στα παιδιά της με ένα αποστασιοποιημένο ύφος. Αναφερόταν σε αυτά που συνέβησαν με τη λέξη “περιστατικό”, δεν χρησιμοποιούσε κτητικές αντωνυμίες», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Αργυρίου.

Advertisement

Σχολιάζοντας η ψυχολόγος την αντίδραση της κοινής γνώμης στην είδηση ότι η μητέρα κατηγορείται από την Εισαγγελία ότι προκάλεσε το θάνατο του ενός παιδιού της και ίσως και των άλλων δύο, είπε ότι «το βιώσαμε όλοι σαν ένα συλλογικό πένθος. Μιλάμε για την απώλεια τριών υγιέστατων παιδιών. Η εικόνα αυτή που βγήκε έξω δεν είναι αυτό που περιμένουμε από έναν άνθρωπο που πενθεί».

Δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί

Αναλύοντας την αξιοπερίεργη αυτή συμπεριφορά η κ. Αργυρίου υποστήριξε ότι δείχνει κάποια ψυχοπαθολογικά και αντικοινωνικά χαρακτηριστικά. «Το να βγει κάποια διάγνωση τώρα δεν έχει κάποια ουσία. Θα είχε σημασία να είχε συμβεί πριν για να προλάβουμε να δούμε πώς θα το θεραπεύσουμε και αν το άτομο που πάσχει από κάτι τέτοιο πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό. Αυτό που έχει σημασία είναι γιατί δεν προλάβαμε. Έχει σημασία γιατί από το δεύτερο παιδί και μετά δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί, το οποίο όπως φαίνεται βασανίστηκε πάρα πολύ. Να δούμε πώς μπορούμε γενικότερα να γίνουμε η φωνή των αδύναμων, όπως τα παιδάκια. Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια».

«Εφηβικού τύπου» η σχέση των γονιών

Περιγράφοντας τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και τις σχέσεις του ζευγαριού την χαρακτήρισε ως «εφηβικού τύπου σχέση, όπου η γονεϊκότητα προέκυπτε μόνο όταν υπήρχε ιατρικό θέμα, το οποίο δυστυχώς έφτασε μέχρι το θάνατο». Και όπως επισήμανε, δυστυχώς, «υπάρχουν χειριστικοί άνθρωποι και πολλές φορές τα παιδιά εργαλειοποιούνται μέσα σε προβληματικές σχέσεις». Περιγράφοντας την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της επισήμανε ότι «λειτουργεί στοχοποιημένα». Και όπως είπε, «ευτυχώς η εξωστρέφεια της μητέρας έδωσε σε αυτούς που έπρεπε τα στοιχεία για να κατηγορείται αυτή την στιγμή για το φόνο του ενός, τουλάχιστον, παιδιού».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement