Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου: Δέκα γρίφοι που ζητούν λύση

Advertisement

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα, κατά την μαραθώνια απολογία της, η κατηγορούμενη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, επιχείρησε να αιτιολογήσει τις πράξεις της και ταυτόχρονα να πείσει την ανακρίτρια ότι από τις ενέργειες και τις δηλώσεις της δεν προκύπτει ότι η ίδια διέπραξε το έγκλημα κατά της κόρης της.

Τα λεγόμενά της, ωστόσο, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες των Αρχών αποκαλύπτουν συνεχώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία που «καίνε» την 33χρονη.

Advertisement

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον οι έρευνες στρέφονται στην αναζήτηση των αιτιών για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Κι ενώ μέρα με τη μέρα ξετυλίγεται το κουβάρι για το θρίλερ της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την κατηγορούμενη να έχει πλέον προφυλακιστεί, οι αναζητήσεις αποκτούν άλλη κατεύθυνση.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν τώρα τα στοιχεία που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην τραγωδία και θα αποκαλύψουν τα κίνητρα των δραστών.

Advertisement

Αυτά είναι λοιπόν τα 10 κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία στρέφονται τώρα οι έρευνες, με την ελπίδα να δώσουν απαντήσεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών:

– Τι συμβαίνει με τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο;

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκπομπή «Live News» ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη μητέρα έψαχνε στην Google «ουσίες που σκοτώνουν» και «που μπορούν να επιφέρουν γρήγορο θάνατο».

Advertisement

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην 9χρονη Τζωρτζίνα κατέληξε λόγω μεγάλη δόση κεταμίνης.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει αυτές τις αναζητήσεις.

– Από που προμηθεύτηκε την κεταμίνη;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πιθανή εξήγηση για το πώς έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης (σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθώς η ίδια αρνείται τα όσα της αποδίδονται και αποδίδει τις ευθύνες στους γιατρούς), η οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη υποστηρίζει ότι η γυναίκα την προμήθεύτηκε από συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό στην Πάτρα εξαιτίας της εμπλοκής του με τα ναρκωτικά.

Advertisement

– Γιατί είχε απενεργοποιηθεί το οξύμετρο της Τζωρτζίνας;

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 33χρονης, δεν ήταν εκείνη που χορήγησε τη δηλητηριώδη κεταμίνη στο παιδί. Ωστόσο, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε το τελευταίο και θανατηφόρο επεισόδιο, το οξύμετρο με το οποίο την παρακολουθούσαν οι γιατροί είχε απενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να επέμβουν.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των γιατρών, το μόνο άτομο που βρισκόταν δίπλα στην 9χρονη την τελευταία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, ήταν η μητέρα της. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα»

– Γιατί η Τζωρτζίνα θάφτηκε μαζί με το τάμπλετ της;

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία της 9χρονης, η μητέρα ζήτησε η Τζωρτζίνα να ταφεί με το tablet της.

Advertisement

Με βάση τη μαρτυρία, η 33χρονη άφησε το tablet στα χέρια του παιδιού και ύστερα έγινε η ταφή. Οι Αρχές θα προχωρήσουν άμεσα σε εκταφή του κοριτσιού, προκειμένου να γίνει έρευνα στη συσκευή.

– Τι ρόλο έχει ο Μάνος Δασκαλάκης στην υπόθεση;

Ο πατέρας των κοριτσιών δηλώνει συγκλονισμένος και στην τελευταία του συνέντευξη στο Star, δήλωσε ότι επιθυμεί να μάθει πως πέθαναν τα παιδιά του. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στη σύλληψη της 33χρονης, ο άντρας αποκαλούσε την εν διαστάσει σύζυγό του «κατηγορούμενη» και διαχώρισε τη θέση του από αυτή. Σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξέφρασε την επιθυμία να πάρει διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη.

Εντωμεταξύ, μετά από μια συγκλονιστική αποκάλυψη της Αγγελικής Νικολούλη, έγινε γνωστό πως η μητέρα των τριών κοριτσιών απειλούσε τον Μάνο. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, αυτός ήταν ο λόγος που ο πατέρας των παιδιών αποφάσισε να φύγει από το σπίτι.

Advertisement

– Από τι πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα;

Με δεδομένη από τις Αρχές την εγκληματική ενέργεια – καθώς έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια – με εισαγγελική παρέμβαση επισπεύδονται και επεκτείνονται οι έρευνες και στους ύποπτους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου: Της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019.

– Τι συνέβη στη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού;

«Φουντώνει» το θρίλερ με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας και του Μάνου, καθώς συγγενικά της πρόσωπα αναφέρουν ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον αιφνίδιο θάνατό της.

«Τον τελευταίο καιρό κάτι δεν της άρεσε στο ζευγάρι, ήθελε να τους διώξει, αλλά φοβόταν…», φέρεται να είπε πρόσωπο που γνώριζε τη γυναίκα.

Advertisement

Τη Δευτέρα (4/4) η Εισαγγελία της Πάτρας έδωσε εντολή για εκταφή της 69χρονης. Σημειώνεται, ότι είχαν ακουστεί πληροφορίες για αποτέφρωσή της, ωστόσο σε κοιμητήριο της Πάτρας υπάρχει μνήμα με το όνομά της και μια φωτογραφία ενός άντρα, η οποία τώρα έχει εξαφανιστεί.

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, η σπιτονοικοκυρά είχε ορίσει πληρεξούσιο τον Μάνο Δασκαλάκη για όλες τις συναλλαγές της.

– Ποια οι ανάμειξη των συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση;

Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξέφρασαν από την Αρχή τη στήριξή τους προς εκείνη, τονίζοντας πως πιστεύουν πως η 33χρονη είναι αθώα, εξαπολύοντας παράλληλα «αιχμές» προς τον Μάνο.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή, διερευνάται κατά πόσο γνώριζαν για τις πράξεις της κατηγορούμενης, με τις Αρχές να ψάχνουν παράλληλα για το αν υπήρχαν συνεργοί στην υπόθεση.

– Ενδέχεται να φέρουν ποινικές ευθύνες οι ιατροδικαστές;

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να διερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν ποινικές ευθύνες και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την κατεπείγουσα εντολή, που δόθηκε σε δύο εισαγγελείς, να ξαναψάξουν εκ νέου πως πέθαναν τα άλλα δύο κοριτσάκια, πριν από την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα λοιπόν με Ανώτατες Δικαστικές Πηγές, θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων, εάν αστοχίες στις εκθέσεις ιατροδικαστών, που διερεύνησαν το θάνατο του πρώτου παιδιού στην Πάτρα, είχαν αποτέλεσμα συγκάλυψη εγκληματικής ενέργειας της Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει πλέον προφυλακιστεί για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Advertisement

– Γιατί δεν ερευνήθηκε σε βάθος η καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, το 2014 καταγγέλθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίκου εθεάθη να χτυπά την Τζωρτζίνα όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις 10 μηνών.

Την αποκάλυψη είχε κάνει λίγες ημέρες νωρίτερα ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τότε οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν επισκεφτεί την οικογένεια, δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα και αποχώρησαν χωρίς να δώσουν συνέχεια στην υπόθεση.

Advertisement

Τότε, οι γονείς υποστήριξαν ότι η καταγγελία είχε γίνει από ερωμένη του Μάνου και ήταν απολύτως ψευδής, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα (4/4) με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας τον περασμένο Ιανουάριο.

Η απολογία της 33χρονης κράτησε πάνω από πέντε ώρες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, αρνούμενη τα όσα της αποδίδονται.

Οι καταθέσεις των γιατρών ωστόσο «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου και οι απαντήσεις δεν φαίνεται να έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται, πως το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Ωστόσο, η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών του ζευγαριού.

Η 33ρονη θα μεταφερθεί στην 6η πτέρυγα των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα κρατείται και θα προαυλίζεται μόνη της.

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Στο 10σέλιδο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάνει λόγο, για «τυχαία στοιχεία», στα οποία, όπως λέει, βασίζεται η ποινική της εμπλοκή της, που οδήγησε στην απόφαση για την προσωρινή της κράτηση.

Η 33χρονη κατηγορούμενη αρνείται στο σύνολό της την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε επιδίωξε, επιθύμησε ή προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης κόρης της, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «ήταν και η μεγάλη της αδυναμία».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement