Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποδοκιμασίες και βρισιές κατά την μεταγωγή της – Θα κρατείται σε ειδικό κελί

Advertisement

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα περάσει τις πρώτες μέρες της η Ρούλα Πισπιρίγκου που δεν έπεισε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια με την πολύωρη απολογία της για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Η μεταγωγή της 33χρονης στις φυλακές ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα λίγη ώρα μετά τις 8.30 το πρωί. Μισή ώρα αργότερα πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού, όπου την περίμεναν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

Advertisement

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αμίλητη, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Θα οδηγηθεί στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών και θα προαυλίζεται μόνη της, καθώς υπάρχει φόβος για επίθεση από τις συγκρατούμενές της, μετά την έκταση που πήρε η σοκαριστική υπόθεση.

Η κατηγορούμενη που κρατήθηκε για μια ακόμα βραδιά στη ΓΑΔΑ, ήταν ψύχραιμη καθόλη τη διάρκεια της απολογίας της, λύγισε, όμως, όταν άκουσε ότι θα προφυλακιστεί. Η 33χρονη μέχρι αυτή τη στιγμή αρνείται τα πάντα.

Advertisement

«Δεν δολοφόνησα το παιδί μου – Ευθύνες στους γιατρούς»

Στους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προσπάθησε να μετακυλήσει τη ευθύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, για το θάνατο της 9χρονης, αρνούμενη ότι, τη δολοφόνησε με κεταμίνη.

Στο δεκασέλιδο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάνει λόγο, για «τυχαία στοιχεία», στα οποία, όπως λέει, βασίζεται η ποινική της εμπλοκή της, που οδήγησε στην απόφαση για την προσωρινή της κράτηση.

Η 33χρονη κατηγορούμενη αρνείται στο σύνολό της την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αναφέροντας ότι ουδέποτε επιδίωξε, επιθύμησε ή προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης κόρης της, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «ήταν και η μεγάλη της αδυναμία».

Στο υπόμνημα της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σας δηλώνω ότι, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να «χάσω» την παραμικρή ευκαιρία, για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία, που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Advertisement

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία το πρωί θα μεταφερθεί στην 6η πτέρυγα των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα κρατείται και θα προαυλίζεται μόνη της, αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενη ότι «ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Η κατηγορούμενη κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως λέει – βασίζεται η κατηγορία, ενώ επισημαίνει ότι, ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο.

Αναφορικά με το κατηγορητήριο, που της καταλογίζει το γιατί η μικρή Τζωρτζίνα παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να απαντά ότι, αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Advertisement

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι εκείνη ήταν που χορήγησε τη θανατηφόρα ουσία στο παιδί της και υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».


Μέσω των συνηγόρων της Όθωνα Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ζάρδα φέρεται ότι, έχει υποβάλλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Η ίδια επισημαίνει, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Advertisement

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι, η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού.

Άρα το κρίσιμο 20λεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement