«Καμία συζήτηση για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος», ξεκαθαρίζει ο Παπαθανάσης

Advertisement

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Νίκος Παπαθανάσης διέψευσε τα όσα ακούγονται και γράφονται για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση και πως «δεν πρέπει να λέμε τέτοια στον κόσμο».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε κατηγορηματικά ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναφέροντας ως τελευταίο παράδειγμα την επιβολή πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Παπαθανάσης άσκησε, επίσης, κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως οι δηλώσεις του για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της είναι ανεύθυνες αναφερόμενος ειδικά στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΗ που ανακοίνωσε αρνητικά αποτελέσματα.

Advertisement

Συμπλήρωσε ότι «κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και γι’ αυτό κάθε ευρώ που εξοικονομείται από τον προϋπολογισμό πηγαίνει στοχευμένα σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη μέρα έχει στόχο την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και όπως τα κατάφερε την εποχή της πανδημίας θα το κάνει και τώρα.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ερωτώμενος αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ή η μείωση του ΕΦΚ για όσο διαρκεί η κρίση, είπε ότι «όλα αυτά βρίσκονται στη φαρέτρα της κυβέρνησης κι ανάλογα με τις εξελίξεις θα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement