Μάκης Δελαπόρτας: Ο λόγος που δεν συνεργάστηκαν ποτέ η Βουγιουκλάκη με τη Βλαχοπούλου

Advertisement

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» τον Μάκη Δελαπόρτα για θυμηθούν μαζί τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά και τα πρόσωπα που δάνεισαν την λάμψη τους στις αναμνήσεις μας.

Ο γνωστός συγγραφέας –«συλλέκτης αναμνήσεων» όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του- μίλησε φυσικά και για τις δύο πιο αγαπημένες του φίλες, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία οφείλει την είσοδό του στον χώρο του θεάματος, και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Και φυσικά απάντησε στο ερώτημα του παρουσιαστή για ποιο λόγο αυτές οι δύο μεγάλες κυρίες του θέατρου και του κινηματογράφου δεν συνεργάστηκαν ποτέ.

Advertisement

«Εγώ είμαι η αιτία που η Αλίκη και η Ρένα βρέθηκαν μαζί. Ήταν μια τιμητική βραδιά για τους 100 δίσκους του σινεμά.

Δεν έπαιξαν ποτέ μαζί γιατί ήταν τα αντίπαλα δέη. Δεν γίνονταν να παίξουν μαζί. Όμως, η Αλίκη αγαπούσε πάρα πολύ τη Ρένα και μου έλεγε τι τυχερός ήμουν που έκανα παρέα με τη Ρένα και ότι ήθελε να τη γνωρίσει από κοντά. Εκείνη τη βραδιά λοιπόν γνωρίστηκαν και σε μία εβδομάδα πήρα την Αλίκη να την πάω στο σπίτι της Ρένας να φάμε. Ενημέρωσα λοιπόν εγώ τη Ρένα ότι η Αλίκη δεν τρώει τίποτα. “Θα της έχεις λίγο ψαράκι, λίγο σαλατούλα, τίποτε άλλο”. Λέει “θα της έχω σαλατούλα και ψαράκι αλλά επειδή θα έχω και κάποιος άλλους θα κάνω και κανένα κατσικάκι με πατατούλες και κανένα σοφρίτο κερκυραϊκό”.

Πρώτα απ’ όλα πάω να πάρω την Αλίκη από το σπίτι να την πάω στη Ρένα κι η Αλίκη είχε ντυθεί σαν φιγουρίνι. Λες και θα πήγαινε σε δεξίωση. Της λέω “νομίζω ότι είσαι πολύ επίσημα ντυμένη και η Ρένα μπορεί να σε υποδεχτεί με κάποια ποδιά και με παντόφλες”. Άλλαξε, έβαλε κάτι πιο ελαφρύ και πήγαμε.

Advertisement

Τέλος πάντων, εκείνο το βράδυ περάσαμε υπέροχα, γελάσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες… Η Αλίκη τρελάθηκε με τη Ρένα γιατί δεν την είχε γνωρίσει από κοντά ποτέ – στα χρόνια της Φίνος ήταν η μία από δω, η άλλη από κει.

Εκείνο το βράδυ έσκασε στο φαΐ η Αλίκη. Έφαγε και κατσικάκι και πατατούλες – αφού την πήγα σπίτι και κράταγε τη κοιλιά της κι έλεγε “δεν αντέχω, δεν αντέχω”.
Ενώ της είχε της ψαράκι, όταν της είπε η Ρένα “φάε μωρέ να λιγδώσει το άντερό σου”, τέλειωσε…».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement