Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα: Μαζικό «παρών» ενάντια στην ακρίβεια

Advertisement

Μαζική ήταν την Τετάρτη η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιειται στο κέντρο της Αθήνας, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ – που πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία – ενάντια στην ακρίβεια και την «έκρηξη» των τιμών στη χώρα.

Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους διαλύθηκαν κοντά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και εργαζομένοι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.

Οι Ομοσπονδίες διεκδικούν μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Advertisement

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ στην απεργία θα συμμετέχουν και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ΄, με τα τρόλεϊ να σηκώνουν κι αυτά χειρόφρενο.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Απριλίου, τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00).

Advertisement

Στην απεργία συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Λόγω της απεργίας δεν ισχύει σήμερα Τετάρτη ο δακτύλιος.

Ως σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού κινήματος κατά της ακρίβειας χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement