Σκρέκας: Όσο παραμένει στα ύψη το αέριο, το ρεύμα θα είναι ακριβό

Advertisement

Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι τιμές στην ενέργεια όσο καιρό διαρκεί η ακρίβεια στην ενέργεια τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και εξήγησε πως «είναι σχεδόν αδύνατον να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%».

Με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε ότι «όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα».

«Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Advertisement

Σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, είπε πως όσον αφορά τον μήνα Απρίλιο, η επιδότηση σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Ακόμη, με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο.

Advertisement

Τέλος, ανέφερε ότι για να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας θα πρέπει να αποφασιστεί από την Ευρώπη ενώ όσον αφορά τη χώρα μας είπε ότι το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση. «Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement