Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: «Μπερδεύονται» δύο εποχές – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Advertisement

«Σπασμένη» σε δύο εποχές θα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων. Ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι φθινοπωρινός και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα γίνεται πιο ανοιξιάτικος.

Δείτε αναλυτικά:

Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να καταστήσουν τον καιρό άστατο και ψυχρό σε αρκετές περιοχές.

Advertisement

Στην τελευταία ανάρτησή του, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!».

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σήμερα, ο μετεωρολόγος του OPEN έκανε μια ακόμα αναφορά στον καιρό του Πάσχα, ενώ συγκεκριμένα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, εκτιμά:

«Μια μικρή διαταραχή που θα φέρει βροχοπτώσεις, θα απασχολήσει τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, αλλά και μια ψυχρή αέρια μάζα από τα Βαλκάνια θα δημιουργήσει άστατο καιρό στις αρχές της Μ. Εβδομάδας με μικρή πτώση της θερμοκρασίας».

Και ο ίδιος όμως, ανέφερε ότι όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, ο καιρός θα αλλάζει και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει.

Advertisement

Δείτε ολόκληρη την πρόγνωσή του:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, την ερχόμενη Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας. Στις κορυφές των βουνών, μάλιστα, στα βορειοδυτικά, θα πέσουν και λίγα χιόνια.

Όπως εκτιμά ο κ. Γιαννόπουλος από Μ. Τρίτη μέχρι Μ. Παρασκευή δεν θα σημειωθούν βροχές και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά.

Advertisement

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα είναι ενδεικτικά στους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement