Πάτρα: Μυστήριο με κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε κεντρική φαρμακαποθήκη – «Δεν έχουμε κεταμίνη»

Advertisement

Και ενώ η υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά κοριτσάκια έχει ακόμα βάθος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται προφυλακισμένη για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας μετά από χορήγηση κεταμίνης, μία νέα είδηση έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου δέχτηκε κυβερνοεπίθεση μεγάλη κεντρική φαρμακαποθήκη στην Πάτρα.

Πρόκειται για τη φαρμακαποθήκη, στην οποία δούλευε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι υπεύθυνοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κεταμίνη στα προϊόντα τους.

Advertisement

Το τελευταίο διάστημα γίνεται ένας αγώνας δρόμου από τις Αρχές για να «αποκωδικοποιηθεί» η πορεία της κεταμίνης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη έχει σχέση με αυτό.

Η εταιρεία έβγαλε μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί».

Η ανακοίνωση της φαρμακαποθήκης

«Αγαπητά Μέλη του Συνεταιρισμού

Advertisement

Την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου και γύρω στις 11 π.μ. ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απενεργοποίησε όλες τις λειτουργίες και επομένως και αυτές των φαρμακαποθηκών μας στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά. Παρά το προχωρημένο σύστημα ασφαλείας που είχε εγκατασταθεί στο συνεταιρισμό μας τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από σωρεία αντίστοιχων επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και συνεταιρισμούς, η επίθεση δεν μπόρεσε να αποτραπεί, αλλά εξασφαλίστηκε τουλάχιστον η μη προσβολή των υπολογιστών εργασίας του δικτύου μας και έτσι γλίτωσε ένας τεράστιος όγκος εργασιών των στελεχών μας.

Η επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της φαρμακαποθήκης μας στην Πάτρα και της Θυγατρικής μας στην Κεφαλονιά δεν μας προκαλεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό. Αντιθέτως, ήδη αυτή την εβδομάδα υπάρχουν συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να διαγνώσουμε τι πήγε στραβά και κυρίως για να λάβουμε όλα εκείνα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που δεν θα επιτρέψουν σε παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον να διακόψουν τη λειτουργία μας ή να μας προκαλέσουν μεγάλο ύψος ζημιών, εξαιτίας της απώλειας κρίσιμων για τη λειτουργία μιας επιχείρησης δεδομένων, την οποία αποφύγαμε αυτή τη φορά χάρις στη λήψη και ύπαρξη πλήρους ημερήσιου back up».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement