Επεισόδια στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Νέες καταγγελίες από τα Εργατικά Σωματεία

Advertisement

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00 π.μ σήμερα, Πέμπτη στην αίθουσα «Ηλίας Κοντόπουλος» του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από Εργατικά Σωματεία που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απριλίου δίνοντας στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Ως σωματεία θεωρούμε απαραίτητο να κάνουμε γνωστά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6 Απριλίου με σκοπό να αναδείξουμε νέα στοιχεία. Το συγκεκριμένο μεσημέρι, εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην Πύλη 11 του λιμένα Θεσσαλονίκης, ωστόσο δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν κλείσει την συγκεκριμένη πύλη. Ωστόσο, με την επιμονή μας καταφέραμε να μπούμε μέσα και από εκεί κι πέρα να λάβουν χώρα τα επεισόδια που σας τονίζουμε και σήμερα» ανέφερε το Μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΑΠΘ, Ιωάννης Κορμούλης.

Advertisement

Στη συνέχεια ο κ. Κορμούλης τόνισε ό,τι οι ξυλοδαρμοί προκλήθηκαν επειδή εργαζόμενοι έγραψαν το σύνθημα «NATO KILLERS GO HOME»ένα σύνθημα που με βάση και δημοσκοπήσεις εκφράζει την πλειοψηφία του λαού.

Τα Εργατικά Σωματεία καταγγέλουν τα εξής γεγονότα:

1. Τη βίαιη σύλληψη δημοσιογράφου με εντολή να του πάρουν το κινητό
2. Το βάναυσο τρόπο που έγιναν οι προσαγωγές διαδηλωτών, που σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν τους απεργούς με πολύ βίαιο τρόπο.
3. Οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης. «Έζεχναν από τη βρώμα, λόγω ανθρωπίνων ακαθαρσιών» τόνισε ο κ. Κορμούλης.
4. Τα κράνη των Αστυνομικών που δεν περιείχαν διακριτικά.
5. Το γεγονός πως η βία ενάντια στους απεργούς ήταν απρόκλητη και αναίτια.
6. Το ότι ήταν στόχος να διαλυθεί η ειρηνική πορεία για να μην ακουστούν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα των απεργών
7. Το ότι γίνεται προσπάθεια να συσταθεί ανυπόστατο κατηγορητήριο για τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνελήφθησαν

Advertisement

Τέλος, ανακοινώθηκε από τα Εργατικά Σωματεία ότι την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, θα λάβει χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ. Στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement