Ματίνα Παγώνη: «Αποφάσισα να γίνω γιατρός, έπειτα από νοσηλεία του πατέρα μου στο Κατ»

Advertisement

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε η Ματίνα Παγώνη, η οποία μπήκε τα τελευταία δύο χρόνια στη ζωή μας, με αφορμή την πανδημία. «H ιστορία με τον κορονοϊό είναι τραγωδία. Όσο σκληρός και να λένε πως είναι ένας γιατρός, μπροστά στον θάνατο λυγίζουν οι πάντες. Την περίοδο της πανδημίας υπήρχαν άνθρωποι που μπήκαν όρθιοι στο νοσοκομείο και μετά από τρεις ώρες διασωληνώθηκαν, αυτή είναι η ζωή. Εγώ δεν έχω νοσήσει καθόλου. Φορούσα δύο μάσκες συνέχεια και δεν τις έβγαζα καθόλου. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα δύο χρόνια τελείωσαν, ότι ναι μεν η νόσος θα είναι εδώ αλλά εμείς θα την αντιμετωπίζουμε» είπε, χαρακτηριστικά, η ίδια.

Παράλληλα, αποκάλυψε την αιτία που την έκανε να ακολουθήσει την Ιατρική, τον λόγο που αποφάσισε να σπουδάσει στη Νάπολη, αλλά και τον τόπο που γνώρισε τον άντρα της ζωής της. «Έκανα το αγροτικό μου στη Λήμνο και ήταν πολύ δύσκολα. Οι εποχές εκείνες τα νοσοκομεία ήταν πολύ δύσκολα. Εκεί γνώρισα και τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι επίσης γιατρός. Αποφάσισα να γίνω γιατρός από 7 ετών, έπειτα από μία νοσηλεία του πατέρα μου στο Κατ. Εκεί αποφάσισα ότι θα γίνω γιατρός. Πέρασα στη Θεσσαλονίκη και επειδή δεν ήθελα να μείνω εκεί πήγα να σπουδάσω στη Νάπολη».

Η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανέφερε πως πέρασε την καραντίνα χωριστά από τον σύζυγό της. «Ο καθένας ήταν στο δωμάτιό του, γιατί η πολύωρη συζήτηση φέρνει προβλήματα και έτσι τα αποφεύγαμε. Οταν μένεις σε ένα σπίτι τόσες ώρες δεν γίνεται. Ο καθένας κάνει τα δικά του πράγματα, δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο και όλα είναι μια χαρά. Εγώ όμως, ήμουν όλη μέρα στο νοσοκομείο. Το μόνο μου άγχος ήταν το τι μεταφέρω στο σπίτι μου μετά από το νοσοκομείο. Φοβόμουν μην κολλήσω».

Advertisement

Ματίνα Παγώνη: «Δεν θα πρέπει να δίνει κανείς «φακελάκι» στους γιατρούς»

Όσον αφορά τις προλήψεις, με αφορμή το επεισόδιο με την Ανθή Βούλγαρη, που της είχε προσφέρει κατά τη διάρκεια εκπομπής κόλλυβα, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι δεν περνάει κάτω από σκάλες. Τέλος, ρωτήθηκε για τα «φακελάκια» και απάντησε ότι δεν πρέπει οι πολίτες να δέχονται από γιατρούς απαιτήσεις χρηματισμού. «Αυτή η νοοτροπία ότι δεν θα με κοιτάξει καλά που λέει η γιαγιά που έρχεται δεν ισχύει. Ο γιατρός και μόνο από εγωισμό δεν θέλει να χάσει κανένα περιστατικό του».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement