Σύζυγος Συκάρη: «Σίγουρα αν ήθελε να φύγει από τη ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό»

Advertisement

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης (12/4) ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης, ενώ κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι. Ο ορειβάτης ένιωσε μια αδιαθεσία ενώ κατέβαινε το βουνό, και απεβίωσε ενώ βρισκόταν σε ύψος 7.400μ, σύμφωνα με πηγές. Ο Έλληνας ορειβάτης μαζί με τον οδηγό του, Dawa Sherpa, σκαρφάλωσαν το βουνό ύψους 8.167μ, τη Δευτέρα.

Η σύζυγός του, Καλλιόπη, μιλώντας στον Alpha, αποκάλυψε πως είχε αντιληφθεί ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ για τον θάνατό του, όπως αναφέρει το SPORT 24, είπε πως ήταν το καλύτερο τέλος για τον ίδιο, καθώς θα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο σημείο.

«Εγώ θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκείνον. Άλλωστε, ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό», είπε η ίδια.

Για το αν είχε αντιληφθεί την κατάστασή του, τόνισε: «Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε ‘δεν είμαι καλά’ και οτι ‘είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος’. Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement