Τα συγχαρητήρια στον Τζανακόπουλο και τα χειροκροτήματα για τον Κοτζιά

Advertisement

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατούσε χθες στην Κουμουνδούρου για την άψογη οργάνωση της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, παρά τη μεγάλη προέλευση και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν σύνεδροι, αλλά ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία Τσίπρα.

Τα εύσημα αποδόθηκαν στον Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ πολλά χειροκροτήματα έλαβε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο επικεφαλής του «Πράττω» ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να παραβρεθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ίδιος στο παρελθόν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Στον Νίκο Κοτζιά, άλλωστε, πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο για την επιτυχημένη σε γενικές γραμμές εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η διάψευση από Κόστα, Λέττα και άλλους

Η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λισσαβόνα και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα οδήγησε φιλοκυβερνητικά μέσα στην Ελλάδα να αξιοποιήσουν διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη και να υποστηρίξουν πως οι ευρωσοσιαλιστές διακόπτουν πλέον τις σχέσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Advertisement

Το θερμό μήνυμα του Αντόνιο Κόστα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα, όπως και άλλων στελεχών των ευρωσοσιαλιστών, έδειξαν πως τα δημοσιεύματα για διάρρηξη των σχέσεών τους με τον Αλέξη Τσίπρα δεν αποτελούσαν παρά ευσεβείς πόθους κάποιων στην Ελλάδα. Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη φορά που το παραμύθι δεν έχει δράκο…

Η απουσία-μήνυμα του Περισσού

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων δεν πρόκειται, πάντως, να βρει καμία ανταπόκριση από το ΚΚΕ.

Ο Περισσός δεν έστειλε καν εκπρόσωπό του να χαιρετίσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν πράττει στα Συνέδρια άλλων κομμάτων. «Εμάς μη μας υπολογίζεται, είμαστε απέναντί σας», είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον Αλέξη Τσίπρα- και ο Περισσός δεν μπλοφάρει, ούτε διαπραγματεύεται, απλώς λέει την αλήθεια.

Advertisement

Δεν προσκλήθηκε η «Ελληνική Λύση»

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου, ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο κόμμα …δεν προσεκλήθη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement