Ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι – Στάση αναμονής κρατούν οι καταναλωτές

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Μετά από δύο χρόνια μια μεγάλη πασχαλινή έξοδος “κυοφορείται” με ακριβή βενζίνη και “αλμυρό” πασχαλινό τραπέζι, καθώς οι τιμές των αμνοεριφίων, των οπωροκηπευτικών και των θαλασσινών έχουν κάνει άλμα 15 με 20%. Αρκετοί καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής, με την ελπίδα να πέσουν οι τιμές. Οι περισσότεροι πάντως δηλώνουν πως θα προσαρμοστούν, αγοράζοντας λιγότερα είδη και σε μικρότερες ποσότητες.

Οι τιμές ποικίλουν από πάγκο σε πάγκο με τα αμνοερίφια να πωλούνται από 6,99 έως και 14,99 το κιλό στη Βαρβάκειο αγορά. Ιδια είναι όμως η εικόνα και στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Πολλοί καταναλωτές πάντως φρόντισαν και προμηθεύτηκαν αρνάκι και κατσικάκι από τις προηγούμενες ημέρες σε πιο οικονομική τιμή.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην ιχθυαγορά της Αθήνας, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας με τους καταναλωτές να προτιμούν κυρίως τα φθηνότερα ψάρια.

Advertisement

Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Μικρομεσαίων Σούπερ Μάρκετ το πασχαλινό τραπέζι θα βγει ακριβότερο περίπου κατά 8% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μεγάλες ανατιμήσεις εντοπίζονται στα είδη που συμπληρώνουν το πασχαλινό τραπέζι, λαχανικά και οπωροκηπευτικά.

Συγκεκριμένα, 2 κιλά ντομάτες κοστίζουν 5,80, μισό κιλό ελιές 3,45, ενώ αυξημένη είναι η τιμή και στις πατάτες κατά 32%: 4 κιλά 3 ευρώ και 30 λεπτά. Αυξημένη κατά 50% είναι η τιμή και στα αγγουράκια.

Στον ήδη εκτοξευμένο οικονομικό προϋπολογισμό, φωτιά παίρνουν και τα κάρβουνα που θα πωλούνται κατά 20% ακριβότερα.

ΕΡΤ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement