Γ. Αρβανιτίδης για αυξήσεις στην ενέργεια: Τα όμορφα αφηγήματα, όμορφα καίγονται

Advertisement

Για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, την κατάργηση και μεταφορά τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από τη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη, τις δημοσκοπήσεις καθώς και για τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1. ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Αναφορικά με τα ενεργειακά ο κ. Αρβανιτίδης έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα όμορφα αφηγήματα, όμορφα καίγονται. “Η κυβέρνηση αρχικά επέλεξε να πει πολύ όμορφα πράγματα για τη χώρα μας, που θα πρασινίσει… Ωστόσο πριν ακόμη από τον πόλεμο, στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο είχε παραδεχτεί τις δυσκολίες και είχε εξαγγείλει το πρώτο πακέτο στήριξης. Βέβαια, ξέχασε να μας πει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης ήταν αυτές, οι οποίες οδήγησαν πραγματικά στην εξάρτηση της χώρας μας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο”, σημείωσε ο κ. Αρβανιτίδης.

Υπογράμμισε εξάλλου, πως “ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, οδήγησε τη Δυτική Μακεδονία και τους κατοίκους σε τεράστια προβλήματα, σε απόγνωση βρέθηκαν οι κάτοικοι και ενώ όλες οι χώρες της Ευρώπης μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, ο κ. Χατζηδάκης σταμάτησε τους μικρο-επενδυτές από επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, μεταβάλλοντας διαρκώς τον τρόπο αδειοδότησης και όλα αυτά μαζί οδήγησαν τη χώρα να εξαρτάται από το φυσικό αέριο και οι επιλογές της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς ελάχιστες”.

Advertisement

Ο κ. Αρβανιτίδης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα των συγχωνεύσεων, των καταργήσεων και της μεταφορά τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) από την Σίνδο της Θεσσαλονίκης στις Σέρρες, κάνοντας λόγο για αδιανόητη απόφαση, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement