Συνεχίζεται το θρίλερ με τους νεκρούς του Moskva – Στεφάνια για «το πλοίο και τους ναύτες» στη Σεβαστούπολη

Advertisement

Αν και η Ρωσία σιωπεί και δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για την έκρηξη και τη βύθιση του πλοίου Moskva, αλλά ούτε και για την τύχη όσως επέβαιναν σε αυτό, μία τελετή με στεφάνια μαύρης κορδέλας στη Σεβαστούπολη, εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Την εν λόγω τελετή σχολίασε στο Twitter, ο ανταποκριτής του Guardian στη Ρωσία, Άντριου Ροθ αναφέροντας: «Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμη για το πόσοι σκοτώθηκαν στο καταδρομικό Moskva. Καμία φωτογραφία του πλοίου ή του πληρώματος των 510 ατόμων, πάνω από 24 ώρα μετά την υποτιθέμενη διάσωσή τους. Μόνο ένα στεφάνι σε μια τελετή στη Σεβαστούπολη για “το πλοίο και τους ναύτες”».

Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η μαύρη κορδέλα στο στεφάνι που κατατέθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης στη Σεβαστούπολη. Στην κορδέλα επάνω αναφερόταν «στο πλοίο ” Moskva” και στο πλήρωμα του».

Στο θέμα του πλοίου αναφέρθηκε και η DailyMail με ρεπορτάζ της υπό τον τίτλο «Οι συγγενείς των μελών του πληρώματος του Moskva αψηφούν τη ρωσική λογοκρισία με ανεπίσημο μνημόσυνο».

Advertisement

Advertisement

Σύμφωνα με όσα γράφει η βρετανική εφημερίδα, η Ρωσία από την αρχή προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, ενώ επισήμως προς το παρόν έχει ανακοινωθεί ότι το πλοίο εκκενώθηκε με τη βοήθεια άλλων σκαφών και αυτό τελικά βυθίστηκε κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το πλήρωμα του Moskva είναι νεκρό και ότι Το καταδρομικό βυθίστηκε σχεδόν με ολόκληρο το πλήρωμα του, αφού δεν μπορούσαν να το εγκαταλείψουν λόγω της καταιγίδας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement