Ιατροδικαστής Κούτσης: Δεν υπάρχει λάθος – Στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης

Advertisement

Δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης, επισήμανε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρο εύρημα, της κεταμίνης. Η ποσότητα που έχει βρεθεί, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο προσδιορίζεται ότι έχει δοθεί, δεν αφήνει κανένα ενδεχόμενο να πρόκειται περί αμέλειας, περί λάθους σας το λέω ως ιατροδικαστής. Έχει δοθεί μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης από κάποιο τρίτο άτομο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για διερεύνηση και των θανάτων των άλλων δύο παιδιών με βάση αυτό το ατράνταχτο δεδομένο της κεταμίνης. Αξιολογούνται και τα τρία περιστατικά μαζί για να διαπιστωθούν ομοιότητες, παραλείψεις ή οτιδήποτε προκύψει διευκρίνισε.

Advertisement

Ερωτηθείς για το θάνατο της Μαλένας και αν μπορεί να εντοπιστεί τοξική ουσία αν έχει κρατηθεί βιολογικό υλικό, ο ιατροδικαστής απάντησε ότι αυτό είναι δυνατό.

«Δεν μπορώ να είμαι μετά θάνατον προφήτης και να προκαταλαμβάνω τα συμπεράσματα συναδέλφων» απάντησε εξάλλου ο κ. Κούτσης ερωτηθείς για τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών. «Όταν έγιναν αυτές οι εκθέσεις δεν υπήρχε αυτό το προηγούμενο, το ατράνταχτο δεδομένο. Στην ιατροδικαστική επιστήμη αυτά τα περιστατικά θεωρούνται από τα πλέον δύσκολα» σχολίασε.

Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών έχουν αναλάβει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement