«Must» το Πάσχα η Χαλκιδική: Χιλιάδες κρατήσεις σε βίλες airbnb – Στο 85% η πληρότητα

Advertisement

Σε «must» Πασχαλινός προορισμός τείνει να μετατραπεί η Χαλκιδική στην εποχή του κορωνοϊού, με τις κρατήσεις στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν το 85%.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, Βορειοελλαδίτες, αλλά και τουρίστες από τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Πάσχα στη Χαλκιδική. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στις βίλες και στις μονοκατοικίες, συνήθεια η οποία προέκυψε από τα παρατεταμένα lockdown, καθώς οι κρατήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία ανέρχονται ήδη στο 90%.

Βέβαια σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η ζήτηση για τα απλά σπίτια Airbnb, καθώς η πληρότητα -σε αντίθεση με το περσινό 70%- αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 85%, με τις last minute κρατήσεις να αφήνουν περιθώριο να αγγίξει ακόμη και το 90%.

Advertisement

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), Ανδρέας Χίου, εξήγησε στο ThessToday.gr ότι το ενδιαφέρον για τα Airbnb στη Χαλκιδική εκδηλώνεται κυρίως από Έλληνες, αλλά και τουρίστες από τα Βαλκάνια και χώρες της βορειοκεντρικής Ευρώπης, όπως τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Και παρά το γενικευμένο κύμα ακρίβειας, οι τιμές για την ενοικίαση μονοκατοικίας ή βίλας με βραχυχρόνια μίσθωση στη Χαλκιδική παρέμειναν στα 80 με 100 ευρώ το βράδυ, ενώ μία σχετικά πολυτελής βίλα με τρία υπνοδωμάτια κοστίζει περίπου 100 με 150 ευρώ. Όπως τονίζει ο κ. Χίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Χαλκιδική έχουν κρατήσει χαμηλά τις τιμές, υπογραμμίζοντας ότι επικρατεί ελπιδοφόρο κλίμα στην αγορά.

«Υπάρχει καλό κλίμα γενικά στην αγορά και ο κόσμος θέλει να κάνει Πάσχα μακριά από το σπίτι του», ανέφερε ο κ. Χίου και επεσήμανε: «Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων».

Advertisement

Σε άνοδο τα καταλύματα πολυτελείας για το καλοκαίρι

Μια ακόμη κατηγορία η οποία χρόνο με τον χρόνο προτιμάται όλο και περισσότερο είναι εκείνη των Airbnb πολυτελείας. Η «αγάπη» για τα συγκεκριμένα καταλύματα πιστώνεται από τη φρενίτιδα που επικρατεί από Σαουδάραβες, Ισραηλινούς, Αμερικάνους, Γάλλους και Βαλκάνιους επιχειρηματίες, οι οποίοι τα τελευταία δύο – τρία χρόνια «κυκλώνουν» luxury Airbnb για μερικές ημέρες ξεκούρασης. «Πέρυσι το καλοκαίρι το ποσοστό στην πληρότητα έφτασε στο 100%, δεν υπήρχε ούτε ένα διαθέσιμο κατάλυμα. Φέτος οι οιωνοί είναι καλοί, ευελπιστούμε σε ίδια ποσοστά», δήλωσε ο κ. Χίου.

Τα εν λόγω καταλύματα προσφέρονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με τα περισσότερα να δραστηριοποιούνται σε Χαλκιδική, Αθηναϊκή Ριβιέρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και σε άλλα αγαπημένα ελληνικά νησιά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement