Νέο ατύχημα σε αγώνα Μotocross: Σοβαρός τραυματισμός αθλητή στην Καβάλα (φωτ.)

Advertisement

Τη λάμψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μotocross που διεξήχθη στην πίστα των Κρηνίδων Καβάλας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή 130 μοτοσυκλετιστών, επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του διακεκριμένου αθλητή, Μανώλη Κρητικού.

Ο νεαρός αναβάτης, όπως μετέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του ΑΜΟΚ (Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Ομίλος Κρηνίδων), Θέμης Καλπακίδης, «είχε μία άσχημη πτώση σε ένα άλμα, προφανώς κάνοντας κάτι λάθος. Ήταν μία άτυχη στιγμή για το παιδί, θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Όπως όμως πληροφορούμαστε, ο διακεκριμένος αθλητής εγχειρίστηκε χθες και όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς, ατυχήματα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο άθλημα και σε τέτοιους αγώνες, υψηλού επιπέδου».

Σύμφωνα με τον κ. Καλπακίδη, ο ΑΜΟΚ στάθηκε δίπλα στον Κρητικό στέλνοντας φιάλες αίματος στο νοσοκομείο, ενώ όπως ο ίδιος είπε «θέλαμε να είμαστε και με φυσική παρουσία κοντά του, αλλά δε μας το επέτρεψαν οι γιατροί διότι ο Μανώλης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας».

Advertisement

Όπως ωστόσο αναφέρει ο πρόεδρος του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κρηνίδων, «η πίστα είναι ασφαλής, εφαρμόζουμε όλα όσα μας ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών και πληρούμε όλες τις προδιαγραφές».

Στιγμιότυπο από τον τραυματισμό του Μανώλη Κρητικού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MotoCross, πηγή φωτογραφίας: motomag.gr

8,5 ώρες κράτησε το χειρουργείο-Στη ΜΕΘ βρίσκεται ο αθλητής

Τη δική τους μάχη έδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που αποκόμισε από την πτώση του ο Μανώλης Κρητικός.

«Το χειρουργείο του Μανώλη κράτησε 8,5 ώρες και πήγαν όλα καλά», γνωστοποίησε στο GRTimes ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Advertisement

«Ο αθλητής βρίσκεται στη ΜΕΘ, ως είθισται μετά από τέτοιου είδους επεμβάσεις», σημείωσε ακόμη ο ίδιος, περιγράφοντας παράλληλα ότι «η αποκατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις, αργεί αρκετά».

Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη, ο αθλητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας με πολλαπλά κατάγματα στα πόδια, ενώ ο ίδιος επιβεβαίωσε παράλληλα πως ο Μανώλης Κρητικός κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται πάντως για ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό σε αγώνα motocross, έπειτα από όσα συνέβησαν σε αγώνα που διεξήχθη στα Γιαννιτσά στις 17 Οκτωβρίου του 2021. Τότε, μια μηχανή, έπειτα από άλμα, έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη.

Advertisement

Εκεί όμως υπήρχε και μία μεταλλική κολώνα, η οποία υποχώρησε και έπεσε πάνω σε δύο από τους θεατές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Τελικά, ένας 27χρονος θεατής έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά κι ένας 16χρονος, ο οποίος νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επί τρεις εβδομάδες.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: motomag.gr

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement