Μακρόν: Δεν είμαι ο υποψήφιος ενός στρατοπέδου αλλά ο πρόεδρος όλων- Ο θυμός πρέπει να βρει απάντηση

Advertisement

«Ευχαριστώ αγαπημένοι φίλοι, αγαπητοί μου συμπατριώτες σε ολόκληρη την Επικράτεια και στα υπερπόντια εδάφη. Μετά από πέντε χρόνια αλλαγών, τρομερών κρίσεων σήμερα, 24 Απριλίου 2022 η πλειοψηφία επέλεξε να μου εμπιστευτεί ξανά τη Δημοκρατία μας και για τα επόμενα πέντε χρόνια», είπε ο επανεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών και την ανακοίνωση των exit poll στη Γαλλία, το βράδυ της Κυριακής 24 Απριλίου 2022.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για όσους τον στήριξαν, κάνοντας, όπως είπε, αυτήν την επανεκλογή πραγματικότητα.

«Ξέρω πως μοιραστήκατε τις πεποιθήσεις σας και αγγίζοντας την καρδιά σας, είδατε την αλήθεια. Σας ευχαριστώ. Ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που και στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο μου έδειξαν εμπιστοσύνη τους», είπε στη συνέχεια, προαναγγέλλοντας την εφαρμογή ενός προγράμματος για μία Γαλλία ανεξάρτητη, μία Ευρώπη πιο δυνατή, για βαθιές αλλαγές και καινοτομία στη χώρα. «Για να κάνουμε ένα μεγάλο οικολογικό έθνος τη Γαλλία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε σε όσους στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών ψήφισαν τον ίδιο, προκειμένου να μην εκλεγεί η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

«Ξέρω επίσης, ότι αρκετοί με ψήφισαν σήμερα, όχι γιατί πείστηκαν από τα επιχειρήματά μας, αλλά για να θέσουν έναν φραγμό στην άκρα δεξιά και θέλω να τους πω, ότι αυτή η ψήφος με καθιστά υπεύθυνο απέναντί τους για τα επόμενα χρόνια, γιατί σεβάστηκαν τον θεσμό της δημοκρατίας και τον ενίσχυσαν».

«Σκέφτομαι επίσης τους συμπατριώτες που απείχαν. Η σιωπή τους σήμαινε άρνηση επιλογής. Πρέπει να απαντήσουμε και σε αυτό. Σκέφτομαι και όσους ψήφισαν την κυρία Λεπέν και κατανοώ την απογοήτευσή τους απόψε. Από τώρα και στο εξής δεν είμαι πλέον ο υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά ο πρόεδρος όλων. Και ξέρω ότι για πολλούς συμπατριώτες μας, που επέλεξαν την άκρα δεξιά, ο θυμός θα πρέπει να βρει μία απάντηση και είναι επίσης δική μου ευθύνη. Γιατί η σημερινή ψήφος μας επιβάλλει να σκεφτούμε όλες τις δυσχέρειες και να απαντήσουμε σε κάθε έκφραση θυμού, όπως αυτή σήμερα».

Advertisement

«Έχουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικό, οικολογικό βασισμένο στην εργασία, τη δημιουργία απελευθέρωσης των πολιτισμικών επιχειρηματικών μας δυνατοτήτων. Αυτό το σχέδιο θέλω να φέρω εις πέρας τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε Είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Γαλλία πρέπει να κάνει τη φωνή της να εισακουστεί, να δείξει τη δύναμή της σε όλους τους τομείς και όλα αυτά θα τα πράξουμε», κατέληξε στην ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement