Μελβούρνη: Η στιγμή που αερόστατο με 12 άτομα πέφτει σε στέγες σπιτιών (βίντεο)

Advertisement

Τυχεροί ήταν, μέσα στην ατυχία τους, επιβαίνοντες σε αερόστατο που πετούσε πάνω από τη Μελβούρνη, το οποίο έπεσε πάνω σε συγκρότημα κατοικιών. Οι Αρχές δέχτηκαν επείγουσα κλήση από κατοικία στο Έλγουντ το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Όταν έφτασαν, είδαν το πάνω μέρος του αερόστατου πάνω σε δύο στέγες και το καλάθι στην αυλή.

Ειδικοί τεχνικοί της Πυροσβεστικής κλήθηκαν για να απομακρύνουν το ξεφούσκωτο αερόστατο, ο χειριστής του οποίου κατέγραψε τη στιγμή της πτώσης του. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο Νικ Μπράου, επικεφαλής πιλότων της εταιρείας Liberty Balloon Flights, ανέφερε πως το αερόστατο πέταξε χωρίς προβλήματα για περίπου μισή ώρα, αλλά στη συνέχεια δυσκολευόταν να κρατηθεί στον αέρα. Όπως είπε, το συμβάν «ήταν κάπως ντροπιαστικό» και υπήρξε μια δυσλειτουργία ανεξήγητη για τον ίδιο.

Advertisement

«Η βαλβίδα που απελευθερώνει θερμό αέρα που χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε το αερόστατο, δεν είχε σφραγιστεί σωστό. Οπότε έχανα πολλή θερμότητα και ήταν δύσκολο να κρατήσω στον αέρα το αερόστατο, γι’ αυτό και πετούσα χαμηλά. Σκόπευα να το προσγειώσω στην παραλία, όμως δεν τα κατάφερα για 200 μέτρα» ανέφερε ο ίδιος σε τοπικό ραδιόφωνο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement