Σοκαριστικές εικόνες στη Σαγκάη: Υψώνουν φράχτες για να μη βγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Advertisement

Νέες σοκαριστικές εικόνες που εντείνουν τη διεθνή κατακραυγή για την κατάσταση στη Σαγκάη με τον περιορισμό της ελευθερίας των πολιτών και την απομόνωσή τους από τις αρχές είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από το βράδυ του Σαββάτου, φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ανθρώπους με λευκές στολές να υψώνουν πράσινους φράχτες σε σπίτια, ώστε να μην μπορούν να βγουν οι κάτοικοι από αυτά, σε ένα ακόμη θλιβερό και απαράδεκτο μέτρο με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πρόκειται για πράσινες περιφράξεις με συρματοπλέγματα που φτάνουν τα δύο μέτρα σε ύψος και έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών, κυρίως στις λεγόμενες «σφραγισμένες» περιοχές, εκεί δηλαδή όπου έχει καταγραφεί ένα τουλάχιστον κρούσμα κορονοϊού.

Advertisement

Οι εικόνες διαδόθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνοντας νέες διαμαρτυρίες από τους πολίτες που κάνουν λόγο για μέτρα απολυταρχικά τα οποία -ομολογουμένως- ξεπερνούν κάθε φαντασία και κάνουν ακόμα πιο ζοφερό το δυστοπικό κλίμα στη Σαγκάη.

«Είναι ασέβεια στα δικαιώματα των ανθρώπων. Χρησιμοποιούν μεταλλικά φράγματα για να τους κλείσουν στα σπίτια τους σαν τα ζώα»,, είπε ένας πολίτης, μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στις αποκλεισμένες περιοχές.

Ο απολογισμός των νεκρών στη Σανγκάη έφθασε σήμερα τους 87 παρά το lockdown, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες ανακοινώθηκε πως υπέκυψαν 39 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19. Επίσης, καταγράφηκαν σχεδόν 22.000 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα των αρχών, εκτός από αυστηρά είναι αναποτελεσματικά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement