Θεσσαλονίκη: Προσφορά του πρωθυπουργικού γραφείου το σημερινό γεύμα της ΕΔΑ στους άστεγους

Advertisement

Προσφορά του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεωργίου Σταμάτη, ήταν το σημερινό γεύμα που μοίρασε η Εθελοντική Διακονία Θεσσαλονίκης, στους άστεγους της πόλης όπως ανέφερε στο GRTimes η επικεφαλής της ΕΔΑ, Κυριακή Φράγκου.

«Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης, μου ζήτησαν να προσφέρουν ένα γεύμα στους άστεγους της Θεσσαλονίκης και το σημερινό το οποίο είναι και ιδιαίτερο είναι από τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Σταμάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes η κα. Φράγκου, η οποία παρέμεινε τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μη λείψει τίποτα από τους «δικούς» της ανθρώπους, όπως η ίδια χαρακτηρίζει τους ωφελούμενους της ΕΔΑ.

Advertisement

Χειροποίητες λαμπάδες από την ακριτική Ίμβρο

Χθες μάλιστα, λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση, τόσο η κα. Φράγκου,  όσο και οι εθελοντές, “όργωσαν” για μία ακόμη φορά τους δρόμους της πόλης και μοίρασαν πασχαλινές λαμπάδες, παραδοσιακή μαγειρίτσα, αυγά και άλλα εδέσματα των ημερών στους ανθρώπους που αυτή την εποχή τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μάλιστα, όπως εξηγεί η επικεφαλής της ΕΔΑ, η προμήθεια στις λαμπάδες είχε και αυτή συμβολικό χαρακτήρα. «Τις προμηθευτήκαμε από το ακριτικό νησί της Ίμβρου προκειμένου να βοηθήσουμε ένα σχολείο της περιοχής. Είναι χειροποίητες κι έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα για εμάς ενώ οι ωφελούμενοι που τις παρέλαβαν χάρηκαν πολύ» τονίζει η κα. Φράγκου στο GRTimes.

Advertisement

Λαμπάδα και τρόφιμα για τον Κωστή

Ανάμεσα στους ανθρώπους που παρέλαβαν χθες από τους εθελοντές της Διακονίας Αστέγων λαμπάδες και τρόφιμα, ήταν και ο Κωστής. Πρόκειται για τον 35χρονο ωφελούμενο της ΕΔΑ από την Κρήτη, ο οποίος χάρη στις προσπάθειες της κα. Φράγκου απέκτησε πρόσφατα ένα από τα τέσσερα τροχήλατα σπίτια τα οποία κατασκεύασαν και πρόσφεραν στην Εθελοντική Διακονία, άνθρωποι που συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια.

Πρόκειται επί της ουσίας για σιδηροκατασκευές με πόρτα, παράθυρα, κρεβάτι, στρώμα, ράφια, κλινοσκεπάσματα, ραδιόφωνο και φωτισμό, οι οποίες στηρίζονται σε τέσσερις ρόδες έτσι ώστε η κατασκευή να μπορεί να μεταφερθεί.

«Ο Κωστής έπεφτε συχνά θύμα κλοπών, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες ήταν αμείλικτες. Στο πλαίσιο αυτό, αναγκαζόταν, είτε να φορά πάρα πολλά ρούχα ώστε να μη του τα κλέψουν, είτε να τα μεταφέρει μαζί του μεγάλα σε όγκο μπαγκάζια σε όποιο σημείο πήγαινε» είχε τονίσει η κα. Φράγκου σε παλιότερο ρεπορτάζ του GRTimes.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement