Εξαγορά Twitter: Φήμες ότι ο Έλον Μασκ είναι «δούρειος ίππος» για την επιστροφή του Τραμπ

Advertisement

Οι μπίζνες δεν είναι ψυχόδραμα. Ο Έλον Μασκ όμως δεν είναι ένας επιχειρηματίας σας όλους τους άλλους.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ένα κείμενο γνώμης του Newstateman για το deal της εικοσαετίας που δεν είναι άλλο από την εξαγορά του Twitter από τον νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο Έλον Μασκ είναι ένας ιδιοσυγκρασιακός επιχειρηματίας που συχνά με τις τοποθετήσεις του διχάζει. Όταν για παράδειγμα προσπαθούσε μέσα από τις αναρτήσεις του να υποβαθμίσει τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Advertisement

Το νέο αφεντικό του Twitter έχει περί τα 83 εκατ. ακόλουθους στην πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιεί καθημερινά για να τοποθετηθεί στα τρέχοντα ζητήματα του δημοσίου βίου. Για αυτό και η εξαγορά του θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους, γράφει ο Κρις Στόκελ-Γουόκερ.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε ο Μασκ για το Twitter είναι η ελευθερία του λόγου. Για πολλούς, η δημοφιλής πλατφόρμα έγινε ένα πιο πολιτισμένο μέρος από τότε που αποπέμφθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού θεωρήθηκε ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο για να υποκινήσει τη βία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το Twitter επίσης κατέβασε αρκετά προφίλ με θεωρίες ακροδεξιές αλλά και άλλες που υποβάθμιζαν την ποιότητα του μέσου.

Μιλώντας ο Μασκ επομένως για ελευθερία του λόγου, από πολλούς θεωρήθηκε ως προαναγγελία επιστροφής του Τραμπ στο μέσο – κάτι το οποίο ωστόσο ο πρώην πρόεδρος διέψευσε.

Advertisement

Ο Έλον Μασκ επίσης στάθηκε και σε ένα ακόμη σημείο. Όπως είπε ανησυχεί για την «de facto προκατάληψη» του αλγόριθμου του μέσου. Έρευνα του ίδιου του Twitter έχει αποδείξει ότι ευνοείται η δεξιά ιδεολογία αν όχι και η alt-right ιδεολογία.

Εκτός αυτού, ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει το μεγάλο του προφίλ στο Twitter για να ντροπιάσει δημόσια και να «καρφώσει» αμθρώπους με πολύ λιγότερη δύναμη από αυτόν. Για παράδειγμα, όταν αποκάλεσε τομ Vernon Unsworth «pedo guy». «Μην πιστεύετε ποτέ τον Τύπο», ανέφερε σε δημοσιογράφο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν δεν γίνεται παρά να μην μας ανησυχούν όλους, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement