Τι θα γίνει με τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και rapid test για ανεμβολίαστους στην εστίαση τελειώνουν την 1η Μαΐου, ωστόσο, η κατάργηση της μάσκας πάει για την 1η Ιουνίου.

Και παρότι έχει ανακοινωθεί πως δεν θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα συνεχίσει να ισχύει στα σούπερ μάρκετ, ή στα κομμωτήρια, ή στα μέσα μεταφοράς.

Στις τελευταίες ανακοινώσεις που έκανε για την άρση μέτρων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε πει μεν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται, θα υπάρχουν ωστόσο εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί.

Advertisement

Πάντως, σύμφωνα με το πλάνο που είχε συζητήσει από τον Μάρτιο η Επιτροπή των ειδικών, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια βρίσκονταν πρώτα στη λίστα των εσωτερικών χώρων, όπου δεν αποκλείεται να πάψουν να είναι υποχρεωτικές αλλά να υπάρχει σύσταση.

Για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους πάντως είναι πιθανό η μάσκα να παραμείνει.

Ποιο μέτρο δεν καταργείται ακόμα

Τα μέτρα θα καταργηθούν για τέσσερις μήνες, ενώ από Σεπτέμβριο αναμένεται να επαναξιολογηθούν. Η άρση θα γίνει σε δύο στάδια:

Advertisement
  • Την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και οκτώ μήνες.
  • Την 1η Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Αυτό που δεν καταργείται ακόμα είναι το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, προκειμένου να πάνε στην εργασία τους. Προς το παρόν, αντί για δύο τεστ, θα υποβάλλονται σε ένα την εβδομάδα, ενώ η ημέρα της εβδομάδας που θα πρέπει να το κάνουν αναμένεται επίσης να αποσαφηνιστεί στην ΚΥΑ.

Όμως και αυτό το μέτρο θα καταργηθεί ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement