Συμπλοκές στον Εύοσμο: Ενισχύονται οι πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. – “Δεν φτάνει ως μέτρο”, απαντούν οι συνδικαλιστές

Advertisement

Ενισχύονται οι πεζές περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα “καζάνι που βράζει” τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των αιματηρών συμπλοκών μεταξύ νεαρών.  “Προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν φτάνει”, λένε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί – Ποιες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. “ρίχνονται στη μάχη” για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τους “Πάνθηρες” και άλλες πεζές ομάδες περιπολιών επιστρατεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτρέψει τα φαινόμενα βίας που εκτυλίσσονται μεταξύ ομάδων νεαρών στο κέντρο του Ευόσμου και έχουν προκαλέσει τρόμο και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, οι πεζές περιπολίες με την ομάδα “Πάνθηρες”, αλλά και άλλες ειδικές ομάδες, θα αυξηθούν άμεσα. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί οι δύο άντρες, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της αστυνόμευσης και των περιπολιών στο σύνολο του δήμου, κάτι που ζήτησε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Χρήστο Μπουλούμπαση.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, στα “σκαριά” βρίσκεται σύσκεψη με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ευόσμου προκειμένου να εξεταστούν επιπλέον μέτρα.

“Σωστά τα μέτρα, αλλά δεν φτάνουν” – “Ο δήμαρχος άργησε…”

Συνδικαλιστές αστυνομικοί μιλώντας στο GRTimes, συμφωνούν πως η ενίσχυση των πεζών περιπολιών φυσικά και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως δεν λύνει το πρόβλημα. Έτσι, προτείνουν και ζητούν, ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, επιστροφή των αστυνομικών στις οργανικές τους θέσεις και επαναφορά όλου του προσωπικού στο δυναμικό της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Advertisement

“Τα Αστυνομικά Τμήματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις. Στο Τμήμα Κορδελιού Ευόσμου συγκεκριμένα, υπάρχουν ελλείψεις που αγγίζουν μέχρι και το 50%. Οι αστυνομικοί πρέπει να απαγκριστρωθούν από πάρεργα και να κάνουν τη δουλειά τους”, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Ο κ. Τσαϊρίδης υπεραμύνθηκε της ασφάλειας των πολιτών, σχολιάζοντας πως “όλοι επιτέλους οι φορείς της πόλης να μη χρησιμοποιούν την αστυνόμευση για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά να συμβάλει ο καθένας ουσιαστικά από τη δική του πλευρά”. “Όχι παιχνίδια επικοινωνιακά με την αστυνόμευση”, σημείωσε με νόημα.

Τα βέλη του έστρεψε προς τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αποστόλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “ο δήμαρχος άργησε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ”…

Advertisement

Εξηγώντας την άποψή του ο κ. Αποστόλου σημείωσε πως και στην περίπτωση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, μέρες πριν γινόταν κάτι ανάλογο με ξυλοδαρμούς στην περιοχή Χαριλάου. “Καλώς κινήθηκε η διαδικασία, καλώς ο δήμαρχος ζήτησε ενίσχυση, ωστόσο άργησε. Δεν μπορεί οι νεαροί αυτοί τόσες μέρες στην ουσία να κάνουν πρόβες για κάτι χειρότερο και να μην υπάρχει αντίδραση.. Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ”, είπε ο κ. Αποστόλου.

Από την πλευρά του υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό των Τμημάτων Ασφαλείας και των Αστυνομικών Τμημάτων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement