Ρεύμα: Της ήρθε λογαριασμός πάνω από 2.000 ευρώ – Πόσα ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

«Καρδιοχτυπούν» οι καταναλωτές κάθε φορά που ο λογαριασμός ρεύματος φτάνει στην πόρτα τους, λόγω των υπέρογκων ποσών που καλούνται να πληρώσουν, ειδικά όσοι έχουν συμβάσεις με κυμαινόμενο τιμολόγιο.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για τα εξωφρενικά ποσά των λογαριασμών τους λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής όλο και πληθαίνουν.

Μερικές τέτοιες περιπτώσεις πρόβαλε το MEGA το πρωί της Πέμπτης (28/4). Ειδικότερα, η κ. Τούλα καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 2.038 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.550 ευρώ.

Advertisement

Από την άλλη, η κ. Μαρία έλαβε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό ύψους 1.109 ευρώ και σήμερα θα πάει για να ορίσει διακανονισμό, διότι ο πάροχος απειλεί να της κόψει το ρεύμα.

Λογαριασμός ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές για να γλιτώσουν τα χρήματά τους

Μιλώντας στο κανάλι ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ Βίκτωρας Τσιαφούτης αναφέρθηκε στο πώς θα πρέπει να κινηθούν οι καταναλωτές που έχουν στα χέρια τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.


Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κατάσταση διακρίνεται σε τρία ζητήματα. Αρχικά στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις κυμαινόμενου τιμολογίου και τον τελευταίο καιρό βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Advertisement

Στη συνέχεια, τους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις σταθερού τιμολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι πάροχοι αυθαίρετα τροποποίησαν μονομερώς τις συμβάσεις και μετέτρεψαν το τιμολόγιο σε κυμαινόμενο.

Τέλος, τους πελάτες της ΔΕΗ που μέχρι τα μέσα του 2021 επιβαρύνονταν με κάποιες αναπροσαρμογές λόγω της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά η ΔΕΗ παρενέβη βίαια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις συμβάσεις αυτές και άρχισε να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν μαζικές αγωγές για να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος και να γλιτώσουν τα χρήματά τους», ήταν η συμβουλή του.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement