Στο σκοτάδι 6.500 νοικοκυριά- «Καμπανάκι» από τεχνικούς της ΔΕΗ για τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Advertisement

Περισσότερες από 26,5 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος έχουν εκδοθεί κατά τις τελευταίες 20 ημέρες, λόγω της αδυναμίας εξόφλησης ή διακανονισμού των «φουσκωμένων» λογαριασμών.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, «το 25% των καταναλωτών που έλαβαν προειδοποίηση για τη συγκεκριμένη εντολή, δεν έχει πλέον ρεύμα. Πρόκειται για περίπου 6.500 ανθρώπους».

Ο κ. Μανιάτης λέει ακόμη πως, είναι ορατός ο κίνδυνος οι συγκεκριμένοι αριθμοί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ όπως επισημαίνει «δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ έως σήμερα αυτό το φαινόμενο που βλέπουμε από τις αρχές του χρόνου. Και αυτό είναι κάτι που με φοβίζει».

Advertisement

Ανέφικτος και ο διακανονισμός

Όπως, επίσης, αναφέρει ο ίδιος, «η μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι φέτος οι τιμές του ρεύματος είναι αυξημένες πάνω από 60%. Παλιότερα θα μπορούσε κάποιος να κάνει διακανονισμό, αλλά πλέον αυτό δεν γίνεται διότι ακόμη και η λύση του διακανονισμού δεν είναι εφικτή, καθώς τα ποσά  που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά είναι τα τεράστια. Γι’ αυτό και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου». Αποκαλύπτει δε πως «καθημερινά δεχόμαστε τηλέφωνα από ανθρώπους οι οποίοι ζητούν βοήθεια προκειμένου να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ επισημαίνει ότι «οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δίχως να γνωρίζουν λεπτομέρειες, εκτελώντας ως εργαζόμενοι τις εντολές των παρόχων». Και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «οι τεχνικοί, βρίσκονται σε δύσκολη θέση» κάθε φορά που καλούνται να «κόψουν» το ρεύμα σε ένα νοικοκυριό που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement