Εστίαση: Ανακούφιση σε επιχειρηματίες και πελάτες φέρνει η επιστροφή στην κανονικότητα

Advertisement

Μαζί με τους θαμώνες, επιστρέφουν και τα… χαμόγελα στα πρόσωπα των επιχειρηματιών της εστίασης, έπειτα από την άρση των περιοριστικών μέτρων-Τι λέει στο GRTimes ο ΓΓ της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης

«Το περιμέναμε πώς και πώς εμείς, αλλά και οι πελάτες», τονίζει στο GRTimes για την άρση των μέτρων ο επιχειρηματίας στον κλάδο της εστίασης, Μιχάλης Επιτροπίδης,

«Ο κόσμος έφυγε για το τριήμερο και η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά αυτό το κάλυψαν οι ανεμβολίαστοι πολίτες που επέστρεψαν στα μαγαζιά μας» εξηγεί ακόμη ο ίδιος, περιγράφοντας πως «από σήμερα φάνηκε ότι θα έρχονται περισσότεροι άνθρωποι να επισκέπτονται τα καταστήματα».

Advertisement

Ο κ. Επιτροπίδης ακόμη δηλώνει αισιόδοξος σε σχέση με τις επόμενες ημέρες, λέγοντας πως «οι κρατήσεις για την αυριανή αργία είναι ήδη αρκετές και πιστεύουμε πως θα πάμε ακόμη καλύτερα τις επόμενες ημέρες, αφού τα μαγαζιά μας είναι πλέον ανοικτά για όλους».

Advertisement

Όπως μάλιστα παραδέχεται ο ίδιος, «σήμερα, αισθανόμαστε όπως και πέρυσι τέτοιον καιρό, όπου επανήλθαν μερικώς στην κανονικότητα τα καταστήματά μας. Τότε, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, πιάσαμε τους τζίρους του ’19. Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί αυτό και τη φετινή χρονιά».

Ανακούφιση και για τους θαμώνες

Ένα… βάρος φαίνεται ότι ξεφορτώθηκαν και οι θαμώνες των καταστημάτων της εστίασης. Αυτό περιγράφει μιλώντας στο GRTimes ο Χ. Λ., λέγοντας πως «εδώ και τόσους μήνες, έπρεπε να κάνω τεστ και να καθίσω σε εξωτερικό χώρο, μέσα στο κρύο, επειδή δεν είχα κάνει εμβόλιο. Οπότε από σήμερα λέω ένα μεγάλο “ουφ” που θα μπορώ να ζω και πάλι κανονικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του 28χρονου Παναγιώτη, ο οποίος αναφέρει πως «είχα βαρεθεί να δείχνω το πιστοποιητικό μου κάθε φορά που ήθελα να πιώ έναν καφέ, να χαλαρώσω και να ξεχάσω αυτήν την κατάσταση. Πλέον δε με… ενοχλεί κανείς και δεν κουράζουμε και τους υπαλλήλους με τους ελέγχους».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης καταργείται από σήμερα, 1η Μαΐου, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Advertisement

Έτσι, ανεμβολίαστοι πελάτες μπορούν να μπαίνουν σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης χωρίς περιορισμούς, ενώ και οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες δε θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το covid pass. Επιπλέον, επαναφέρεται η χωρητικότητα των καταστημάτων στο 100%.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement