Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Με τον νέο σταθμό LNG θα αντικατασταθεί γρήγορα το ρωσικό φυσικό αέριο

Advertisement

Στα εγκαίνια του σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως το έργο θα αποτελέσει μια νέα ενεργειακή πύλη για την Ελλάδα, για τα Βαλκάνια, για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, «αλλά και ένα φάρο που εκπέμπει ένα διπλό σήμα». Ανέφερε ότι με αυτό το σημαντικό έργο και τα υπόλοιπα που δρομολογούνται, πολύ γρήγορα θα αντικατασταθεί το φυσικό αέριο από ρωσικές πηγές.

Παράλληλα με τον σταθμό εκπέμπεται το μήνυμα ότι όλες μαζί οι χώρες, είναι έτοιμες να «αναλάβουμε έναν κομβικό νέο ρόλο στο νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης».

«Οι πρόσφατοι εκβιασμοί της Μόσχας, καθιστούν αυτή τη συνεργασία όχι απλά αναγκαία αλλά κατεπείγουσα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, έχει ήδη φροντίσει για τη δική της, εθνική ενεργειακή επάρκεια και και είναι πρόθυμη να συνδράμει γειτονικά κράτη όπως η Βουλγαρία.

Advertisement

«Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν, δείχνει την απόλυτη ετοιμότητά μας να απαντήσουμε στις προκλήσεις του παρόντος, διασφαλίζοντας νέες οδούς εφοδιασμού που παρακάμπτουν τρίτες χώρες απρόθυμες να συνεργαστούν. Δείχνουν όμως και την αξία της διακρατικής μας συμπόρευσης και της προσήλωσής μας για ακόμα ταχύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement