Ο “φύλακας – άγγελος” της 8χρονης: Ποιος είναι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο σώθηκε το δάχτυλό της

Advertisement

Στρατιωτικός γιατρός του 424 Επίατρος, Χειρούργος ΩΡΛ, είναι ο “φύλακας – άγγελος” της 8χρονης, που τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδική χαρά. Ο άνθρωπος – με “Α” κεφαλαίο – και επιστήμονας, που διατήρησε το κομμένο δάχτυλο στην κατάσταση που πρέπει, ώστε στη συνέχεια οι συνάδελφοί του να προχωρήσουν στη συγκόλλησή του και σταμάτησε την αιμορραγία, προσφέροντας ουσιαστικά τις Πρώτες Βοήθειες, μιλά στο GRTimes και περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην παιδική χαρά του δήμου Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Κυριακής.

Η παρέμβασή του Σαράντη Μπλιόσκα ήταν καθοριστική για να σωθεί το δάχτυλο της 8χρονης.

“Ήμουν στην περιοχή μαζί με τον 6,5 ετών γιο μου το απόγευμα της Κυριακής όταν άκουσα φωνές και να καλούν σε βοήθεια. Έσπευσα αμέσως στο σημείο και διαπίστωσα ότι είχε κοπεί το μικρό δάχτυλο από το δεξί χέρι του κοριτσιού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι επιχειρούσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις η γνώση και η πρόληψη είναι αυτή που σώζει”, περιγράφει.

Advertisement

“Το κομμένο δάχτυλο είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία χαρτοπετσέτα, στην τσάντα της μητέρας. Είναι γνωστό πως δεν μπορεί να διατηρηθεί με αυτόν τον τρόπο το κομμένο άκρο, ώστε στη συνέχεια να γίνει η συγκόλληση από τους συναδέλφους. Έτσι, πήρα πάγο από το διπλανό αναψυκτήριο, τύλιξα το κομμένο άκρο, στη συνέχεια το τοποθέτησα στον πάγο -προκειμένου να μην έρθει σε απευθείας επαφή με το δάχτυλο. Στη συνέχεια σταμάτησα την αιμορραγία, ασκώντας πίεση και στη συνέχεια έκανα επίδεση με γάζες”.

Η παρέμβασή του ήταν καίρια και οι γονείς μέσα στην αγωνία και την ταραχή τους δεν βρήκαν λόγια για να τον ευχαριστήσουν. Πατέρας ενός αγοριού και ο ίδιος, λέει ότι έκανε ό,τι θα έκανε και ο καθένας που θα βρισκόταν στη θέση του. “Το σπουδαιότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γνώση. Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών στα πρώτα κρίσιμα λεπτά, είναι καθοριστικής σημασίας. Όλοι για παράδειγμα όσοι βρέθηκαν στο σημείο ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά δεν ήξεραν το πώς…”, σημειώνει.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύεται η 8χρονη είναι αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση της επανασυγκόλησης, πλην όμως ασφαλή συμπεράσματα, σύμφωνα και με τα όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειας στο GRTimes, θα μεθαύριο, Πέμπτη.

ΦΩΤΟ από την προσωπική σελίδα του Γιατρού: orl-blioskas.gr

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement