Κατερίνη: «Πλημμύρισε» επισκέπτες το 1ο Φεστιβάλ Πάρκου για τους δεινόσαυρους – Οι βλέψεις του δήμου για το μέλλον

Advertisement

«Βούλιαξε» από κόσμο τις τελευταίες ημέρες το πάρκο της Κατερίνης, με πληθώρα επισκεπτών να έρχεται προς αναζήτηση των δεινοσαύρων που… δραπέτευσαν.

Το 1ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης και η εντυπωσιακή έκθεση δεινοσαύρων προσέλκυσαν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα προς τη διοίκηση του δήμου ώστε να το καθιερώσει και να το εμπλουτίσει για τα επόμενα χρόνια, σαν ένα δρώμενο – πόλο έλξης για τουρισμό, λίγο πριν ξεκινήσει να καταφθάνει στην Πιερία ο μεγάλος όγκος τουριστών για την καλοκαιρινή σεζόν.

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, κ. Γιώργος Τσιαλός το 1ο Φεστιβάλ Πάρκου «ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας στη συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου».

Advertisement

Ο κ. Τσιαλός επεσήμανε πως το πρόγραμμα των επισκέψεων και των ξεναγήσεων των σχολείων έχει κλείσει, ενώ έκανε λόγο για ρεκόρ επισκεπτών. «Το Φεστιβάλ έφερε επισκέπτες από Βόλο, Γιάννενα, Δράμα, Καστοριά κ.λπ. Ήρθαν σε χρόνο ρεκόρ. Από τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ είχαμε μεγάλη κίνηση. Δεν το περιμέναμε. Έπαιξαν ρόλο και τα social media. Εμείς όταν το σχεδιάζαμε το σχεδιάζαμε κυρίως για τους Κατερινιώτες, για μια γιορτή της πόλης. Και πολλά σχολεία από άλλες πόλεις μάς ζητάνε να έρθουν, από Νάουσα και Θεσσαλονίκη. Το πρωί έχει οργανωμένες ξεναγήσεις, τους μιλούν για τους δεινόσαυρους και μαθαίνουν πολλά στοιχεία».

Και πρόσθεσε πως σκοπός του δήμου ήταν να δώσει ιδιαίτερη πνοή στο πάρκο της Κατερίνης, που αποτελεί βασικό στοιχείο της πόλης, με ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της. «Το πάρκο είναι ένα βασικό συστατικό στοιχείο του χαρακτήρα της πόλης μας. Είναι στο κέντρο και είναι σημείο αναφοράς για την Κατερίνη. Στη μνήμη των μεγαλύτερων σε ηλικία Κατερινιωτών οι Κυριακές τους ήταν συνδεδεμένες με τη βόλτα στο πάρκο. Έχει μετεξελιχθεί με τα χρόνια, έχει αλλάξει χαρακτήρα, έχει αυξομειώσεις στη χρηστικότητά του και στην επισκεψιμότητά του. Αλλά η διοργάνωση είχε αυτόν το σκοπό, να γίνει δηλαδή το πάρκο πυρήνας της καθημερινότητας των πολιτών της Κατερίνης αλλά και των επισκεπτών».

Advertisement

Η επιλογή του θέματος των δεινοσαύρων ήρθε μετά από συσκέψεις της συντονιστικής ομάδας, «γιατί συνδυάζει τη φιλομάθεια και την περιέργεια, αφορά ένα εξαφανισμένο είδος, που έχει γίνει όμως αγαπημένο μέσα από τις ταινίες και κινούμενα σχέδια”, όπως αναφέρει ο κ. Τσιαλός.

Όσον αφορά την περίοδο που διοργανώνεται, από 29/04-18/05 σημείωσε πως αποτελεί ιδανική χρονική στιγμή, λίγο πριν από τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και λίγο πριν έρθει ο μεγάλος αριθμός τουριστών στην περιοχή.

«Αφορά την εποχή της άνοιξης, όπου η γέννηση της φύσης έρχεται και “κουμπώνει” με το θέμα. Όλοι θέλουμε να βγούμε μετά από την πανδημία, όπου πολλοί χάσανε τις κοινωνικές τους επαφές. Η χρονική στιγμή επιλέχθηκε πριν αρχίσει να καταφτάνει ο μεγάλος όγκος τουριστών, πριν αρχίσουν οι εξετάσεις, όπου μπαίνουν τα παιδιά σε μια δύσκολη περίοδο και πριν αρχίσει η μεγάλη ζέστη».

Advertisement

Ενώ ερωτηθείς για τον οικονομικό αντίκτυπο του φεστιβάλ, ο κ. Τσιαλός έκανε λόγο για πνοή στην τοπική αγορά. «Η κινητικότητα έφερε θετικό αντίκτυπο στην πόλη. Το βλέπει ο καθένας. Αυτή η κίνηση πάνω κάτω, με ανθρώπους να πηγαίνουν προς το πάρκο, να έρχονται από το πάρκο, περνώντας από τα καταστήματα της πόλης. Υπάρχει συνεχής ροή κόσμου. Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Κατερίνη υπάρχουν αξιόλογες παραλίες, όπως υπάρχει και ορεινός όγκος. Ένας επισκέπτης δηλαδή που έρχεται στην Κατερίνη μπορεί να συνδυάσει τη βόλτα στο πάρκο με το να πάει στο Ελατοχώρι, ή για μια επίσκεψη στην Παραλία».

Advertisement

Στο φεστιβάλ, εκτός από το street food και την έκθεση των δεινοσαύρων, καθημερινά πραγματοποιούνται δρώμενα από τοπικούς καλλιτέχνες, που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό, δίνοντας την ευκαιρία, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π., σε νέα παιδιά να αναδείξουν τη δουλειά τους. «Είναι ένα μίγμα καλλιτεχνών με ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Και το street food που βρίσκεται στη μέση των εκδηλώσεων παρέχει και τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πιουν ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό και να φάνε ένα σνακ. Υπάρχει έτσι το πλήρες πακέτο, με διασκέδαση και φαγητό».

Ενώ τόνισε πως η διοίκηση του δήμου είναι έτοιμη αμέσως μετά το πέρας του φεστιβάλ να ξεκινήσει να ετοιμάζει το επόμενο. «Όταν συναντάς τέτοια επιδοκιμασία, μια τέτοια ανταπόκριση από το κοινό, είναι πλέον ένα είδος απαίτησης να συνεχιστεί, να καθιερωθεί, να εμπλουτιστεί και να γίνει θεσμός. Μας έδωσε πολύ αισιόδοξα μηνύματα και μας έβαλε σε σκέψεις από την επόμενη μέρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πάνω στο επόμενο project, στην επόμενη χρονιά».

Advertisement
Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr από το φεστιβάλ:

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement