Αύριο η κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού: «Προμελέτησε και σχεδίασε το έγκλημα» – Το παραπλανητικό μήνυμα

Advertisement

Αύριο Κυριακή πρόκειται να αποχαιρετήσουν  στον Αμυγδαλεώνα, φίλοι και συγγενείς την 43χρονη φαρμακοποιό, που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια ο 55χρονος σύζυγος της, στο χωριό Πηγές του δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Τραγικές φιγούρες, τα δύο ανήλικα αγοράκια, 6 και 10 ετών , που είχε αποκτήσει με τον καθομολογίαν δολοφόνο της, ο οποίος- όπως έδειξε η νεκροψία νεκροτομή στην σορό της 43χρονης-, την στραγγάλισε.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, η γυναίκα δολοφονήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ 16.30 με 17.00. Από την ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώθηκε ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός και ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Advertisement

Η γυναίκα έφερε εκδορές στην τραχυλική χώρα από τα νύχια και τα δάχτυλα του δράστη, οι οποίες προφανώς προκλήθηκαν στη διάρκεια του στραγγαλισμού. Επιπλέον, η γυναίκα έφερε κάταγμα υοειδές οστού, τραύμα το οποίο είναι σύνηθες στις περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Όσο για το κίνητρο, φέρεται να είναι η παθολογική ζήλια που έτρεφε ο δράστης για την σύζυγο του και το διαζύγιο που του είχε ζητήσει εκείνη λίγες ημέρες πριν σύμφωνα με τις καταθέσεις φίλων και γνωστών τους.

Ίσως και σήμερα Σάββατο η απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος δράστης από τη στιγμή της ανθρωποκτονίας της συζύγου του μέχρι και περίπου τις 12.30 το βραδύ, βρισκόταν εντός του φαρμακείου και δεν βγήκε από τον χώρο. Ο γυναικοκτόνος έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου να προσπαθεί να τραυματίσει τον εαυτό του στα χέρια και στον λαιμό του με αιχμηρά αντικείμενα για σχεδόν εφτά ολόκληρες ώρες! Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία περίπου στη μία το πρωί και ομολόγησε στην πράξη του.

Advertisement

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star o δράστης της δολοφονίας ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος καθώς μετά την πράξη του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εμφανίζεται προκλητικός λέγοντας ότι η 43χρονη τον προσέβαλε γι’ αυτό και τη σκότωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να απολογηθεί σήμερα Σάββατο.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, φίλοι της 43χρονης δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία και μιλούν για έναν άνθρωπο που ήταν πάντα χαμογελαστός, που ότι και αν ένιωθε το έκρυβε βαθιά μέσα της.

«Ήταν ένας καλός άνθρωπος και με τους ασθενείς και με όσους χρειάζονταν την βοήθεια της. Για τα προσωπικά την δεν ήξερα τίποτα, δεν μίλαγε. Έδειχνε ευτυχισμένη όποτε την έβλεπα, αλλά ήταν ο χαρακτήρας της έτσι, δεν θα μου έδειχνε ότι κάτι τρέχει. Από όταν το έμαθα έχω συγκλονιστεί» δήλωσε στο Skai.gr μία γιατρός που γνώριζε καλά την 43χρονη.

Advertisement

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η ανάρτηση της υπαλλήλου της φαρμακοποιού η οποία γράφει στο Facebook: «Γιατί; Σε μια στιγμή να τελειώνουν όλα… Γιατί τόσος πόνος; Τα παιδάκια σου ακριβώς ίδια ηλικία με τα δικά μου. Ποιος να τα εξηγήσει το γιατί; Δεν υπάρχει. Μόνο πόνος. Τόσος πόνος. Καλό παράδεισο Αίντα!!! Δεν πιστεύω αυτό που γράφω. Το φαρμακείο στις Πηγές βάφτηκε κόκκινο… Τα παιδιά σου είναι και δικά μου παιδιά. Είναι τα παιδιά όλων μας που δεν έπρεπε να ορφανέψουν . ΤΌΣΟ ΆΔΙΚΑ. Καλό ταξίδι αγαπημένη…».

Αν η γυναίκα είχε πάει στην Αστυνομία

«Θα μπορούσε να αποτραπεί το έγκλημα αν η μακαρίτισσα είχε καταφύγει στην αστυνομία και είχε υποβάλλει έκκληση εναντίον του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας για τη νέα γυναικοκτονία.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κυριαρχείται από παθολογική ζήλια. Προμελέτησε το έγκλημα. Ήξερε ότι υπήρχαν κάμερες. Ακόμα και ο αυτοτραυματισμός του είναι σικέ για να έχει άλλοθι στο διαζύγιο», συνέχισε ο έμπειρος ταξίαρχος για τον δράστη που είναι πατέρας δύο παιδιών και αποφάσισε να σκοτώσει τη γυναίκα του, επειδή ζήτησε να σταματήσουν να είναι πια μαζί.

Advertisement

Το παραπλανητικό μήνυμα του δράστη

Ο 55χρονος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία έστειλε μήνυμα στην υπάλληλο του φαρμακείου, από το κινητό της γυναίκας του, παριστάνοντας την ίδια.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Όλα καλά, είμαστε στον μηχανικό, ψάχνουμε σπίτι».

Ωστόσο, το θύμα δεν συνήθιζε να στέλνει μηνύματα στην υπάλληλό του, συνήθως την καλούσε ή της έστελνε μήνυμα στο Viber. Αυτό κίνησε τις υποψίες της υπαλλήλου με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την οικογένειά της. Στην ουσία προδόθηκε πάνω στην προσπάθειά του να σβήσει κάποια από τα ίχνη του και ενδεχομένως αυτό να άλλαξε και το σχέδιό του που κατέληξε σε προσπάθεια αυτοκτονίας.

Advertisement

Το γεγονός άλλωστε ότι η απόπειρα να αποπροσανατολίσει συγγενείς και φίλους που θα έψαχναν τη γυναίκα του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δείχνει ότι ο δράστης δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο, αλλά σίγουρα αρχικά δεν σκόπευε να παραδοθεί.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement