Πάτρα: «Δύο ώρες πριν πεθάνει η Μαλένα έπαιζε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια» – Τι λέει ο γιατρός της μικρής

Advertisement

Προβληματισμό ως προς την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας, εξέφρασε ο θεράπων ιατρός του παιδιού. Μίλησε λεπτομερώς για τις συνθήκες θανάτου της κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

«Η Μαλένα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Έκανε η θεραπεία της, έπαιζε, έτρωγε, διασκέδαζε, μια χαρά ήταν το παιδί. Πήγε κοιμήθηκε και ξαφνικά μας φώναξαν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί. Τρέξαμε και το βρήκαμε άσφυγμο. Ο θάνατος του παιδιού ήταν αναπάντεχος. Είχα πάρα πολλούς ενδοιασμούς γιατί έγινε, πώς έγινε και μετά μεγάλωσαν οι ενδοιασμοί μου, όταν ήρθε η ιατροδικαστική που έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, γιατί εγώ είχα δει ένα παιδί δύο ώρες πριν πεθάνει, που περπατούσε, που έπαιζε με τα παιχνίδια του, που έτρωγε σουβλάκια. Δεν μπορούσε να έχει ηπατική ανεπάρκεια το παιδί, θα ήθελα να ξέρω πώς έφυγε», ανέφερε αρχικά.

«Είχα πει και τότε ότι θα ήθελα να υπάρχει μία κάμερα στο δωμάτιο για να δούμε πώς πέθανε το παιδί. Έτσι ξαφνικά; Ούτε κιχ δεν έβγαλε το παιδί; Ούτε μία φωνούλα; Έχω ζήσει πολλούς θανάτους παιδιών και ξέρω πολύ καλά ότι δεν πεθαίνουν έτσι τα παιδιά. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε έτσι ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος ή κάποιο σύμπτωμα», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Mega.

Advertisement

Έπειτα, εξήγησε πως «Θα έπρεπε να κάνει εμετούς, να κάνει σπασμούς. Εδώ δεν ξέρω εάν άλλαξε θέση σώματος όπως κοιμόταν. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια όταν πέθανε το παιδί».

«“Χτύπησε” η αντλία του παιδιού που έπαιρνε ενδοφλέβια ορό»

Σχετικά με το αδιευκρίνιστο του θανάτου της Μαλένας, τόνισε πως, «Το παιδί, όπως σας είπα ήταν στην παιχνιδοθεραπεία. Έπαιζε και έτρωγε με τους γονείς του. Μετά έφυγε ο πατέρας, τους χαιρέτησε και δεν ασχοληθήκαμε άλλο με το παιδί γιατί δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Εκείνη τη μέρα ήταν Σάββατο, ήταν το καλύτερο παιδί του ορόφου. Δεν προβλημάτιζε καθόλου. Ήταν τελείως ξαφνικός και μη αναμενόμενος θάνατος. Ένας θάνατος που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί».

Για την κλήση της μητέρας ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ το παιδί είχε άριστη κλινική εικόνα, ο γιατρός διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι «κατά τους ισχυρισμούς της μητέρας βγήκε έξω να ζητήσει νοσηλευτική βοήθεια, ενώ κατά τα λεγόμενα των νοσηλευτριών, χτύπησε η αντλία του παιδιού που έπαιρνε ενδοφλέβια ορό για να κρατάμε μία φλέβα ανοιχτή, χτύπησε η αντλία και η νοσηλεύτρια πήγε να δει τι συμβαίνει. Και το παιδί βρέθηκε άσφυγμο, μπλε, πεθαμένο ουσιαστικά».

Advertisement

«Ο πατέρας απέδιδε τον θάνατο στην κορτιζόνη»

«Τη μεγαλύτερη αγωνία την είχαμε εμείς που ξαφνικά μας κάλεσαν να μας πουν ότι ένα παιδί εντελώς καλά, πέθανε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όταν είπα ότι στο παιδί θα γίνει νεκροτομή, η γιαγιά και η μητέρα αντέδρασαν πάρα πολύ. Μου έλεγαν: «το χάσαμε που το χάσαμε το παιδί, δεν θα μας το πετσοκόψουν κιόλας»» και ότι «»θέλουμε να πάρουμε το παιδί και να πάμε στην Πάτρα»», είπε επίσης ο γιατρός.

Για το γεγονός εάν ήταν μπροστά ο πατέρας, ο γιατρός ανέφερε πως «Ναι, ο οποίος όμως δεν έλεγε τίποτα, δεν μιλούσε καθόλου, ήταν σε μία πολυθρόνα και έλεγε “τόση κορτιζόνη πήρε το παιδί τι περιμέναμε να γίνει;”. Απέδιδε τον θάνατο στην κορτιζόνη. Όλα τα παιδιά με λευχαιμία, με την κορτιζόνη γίνονται καλά. Δεν ήταν πρώτη η Μαλένα. Και μάλιστα το παιδί είχε μία λευχαιμία που τους είχαμε τονίσει πως οι πιθανότητες για να γίνει καλά είναι άνω του 95%. Είχε την πιο “καλή” μορφή λευχαιμίας».

«Σε ένα ογκολογικό τμήμα υπάρχουν παιδιά που απασχολούν και παιδιά που δεν απασχολούν. Το παιδάκι δεν αντιδρούσε άσχημα στη θεραπεία, η γενική αίματος ήταν πολύ καλή, γενικά ήταν ένα περιστατικό στο πλαίσιο της ρουτίνας. Εκείνη τη στιγμή δεν μου κίνησε υποψίες ο θάνατός της. Δεν μπορώ να πω ότι η λευχαιμία προκλήθηκε από χορήγηση τοξικής ουσίας. Η λευχαιμία προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η Μαλένα είχε την πιο ήπια μορφή. Το 30% των παιδιών με καρκίνο έχουν οξεία λεμφοπλαστική λευχαιμία» πρόσθεσε.

Advertisement

«Εγώ στο παραπεμπτικό που έστειλα στην Εισαγγελία για νεκροψία – νεκροτομή γράφω για καρδιακή ανακοπή. Δεν γράφω αιτία θανάτου», κατέληξε ο γιατρός της Μαλένας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement