Αντώνης Συκάρης: Χωρίς τέλος το θρίλερ με την ανάσυρση της σορού του – Διεκόπη η αποστολή

Advertisement

Σε θρίλερ χωρίς τέλος εκτυλίσσεται η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, από τα Ιμαλάια όπου και έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου κατά τη διάρκεια κατάβασης μετά την κατάκτηση άλλης μιας κορυφής.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η οικογένειά του η αποστολή των πέντε Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια «χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη».

Κατά την ίδια ενημέρωση οι πέντε ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Advertisement

Η επόμενη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Αντώνη Συκάρη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή στο Νεπάλ. Η τραγωδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένεάς του σημειώθηκε «σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Advertisement

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που πάτησε στην πιο ψηλή κορυφή την Annapurna I (8.091m) στα Ιμαλάια.

Μιλώντας πριν από λίγες εβδομάδες στο Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει ότι στόχος του ήταν η κατάκτηση των 14 κορυφών πάνω από τα 8.000μ καθώς είχε κατακτήσει τις πέντε εξ αυτών.

Λίγες ώρες πριν την τραγική κατάληξή του ο Αντώνης Συκάρης είχε περιχαρής ενημερώσει τους φίλους του είχε βρεθεί στην κορυφή του Dhaulagiri στο Νεπάλ στα 8.167 μέτρα.

Advertisement

Είχε αφιερώσει, μάλιστα, την επιτυχία του αυτή «σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο «πα» είναι στην κορυφή!!!».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement