Eurovision 2022: Η Ελλάδα και τα άλλα πέντε μεγάλα φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό

Advertisement

Στο Τορίνο της Ιταλίας, αναμένεται να λάβει χώρα ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2022. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Pala Alpitour, και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου 2022. Συνολικά σαράντα χώρες θα λάβουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

Φέτος η χώρα μας συμμετέχει με το τραγούδι «Die Together» που θα ερμηνεύσει η Αμάντα Γεωργιάδη.

Το τραγούδι αποτελεί σύνθεση της ίδιας, μαζί με τον Νορβηγό συνεργάτη της Bjorn Helge. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του video clip, που γυρίστηκε στη Σύμη, ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας.

Advertisement

Σύμφωνα με τα polls για τον διαγωνισμό η χώρα μας πλασάρεται στην 6άδα.

Ουκρανία

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022 αναμένεται φέτος όσο καμία άλλη λόγω και του πολέμου. Το συγκρότημα «Kalush Orchestra» θα βρεθεί στη σκηνή κανονικά, έχοντας τη στήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τα polls δίνουν την Ουκρανία στην πρώτη θέση.

Ιταλία

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Ιταλία. Το «Brividi» («Ανατριχίλα») είναι το τραγούδι με το οποίο η χώρα κατεβαίνει φέτος στον διαγωνισμό.

Advertisement

Οι Mahmood και Blanco κέρδισαν το εισιτήριο για το Τορίνο μέσα από το Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο 2022 και θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τη φετινή Eurovivsion.

Βρετανία

Ο σταρ του TikTok, Sam Ryder θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision. Ο Ryder θα διαγωνιστεί στο Τορίνο με το τραγούδι «Space Man».

Τα poll θέλουν την Βρετανία στην 3η θέση.

Σουηδία

H Cornelia Jakobs -που θα ερμηνεύει το «Hold Me Closer» εκπροσωπεί φέτος την Σουηδία και τα polls την φέρνουν στην 4η θέση.

Advertisement

Ισπανία

Το «SloMo» της Chanel Terrero διαγωνίστηκε στο Benidorm Fest 2022, ένα φεστιβάλ τραγουδιού που χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή της συμμετοχής της Ισπανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η… Φουρέιρα της Ισπανίας έχει τρελάνει ήδη την Ευρώπη και τα polls την δείχνουν στην 5η θέση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement