Βίαιος και με άλλες γυναίκες στο παρελθόν ο γυναικοκτόνος στην Καβάλα – Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού

Advertisement

Μετά το σοκ ήρθε η οργή για τους συγγενείς της 43χρονης Αΐντα μετά την δολοφονία της από τα χέρια του 55χρονου συζύγου της μέσα στο φαρμακείο στην Καβάλα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού Μανώλης Βονικάκης.

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», δήλωσε στο MEGA.

Advertisement

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα έχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαια συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της

Η κηδεία έγινε μέσα σε κλίμα οδύνης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Τραγικές φιγούρες τόσο οι γονείς της 43χρονης όσο και τα ανήλικα παιδιά της, αλλά και ο αδελφός της που ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για να παρευρεθεί στην κηδεία της αδελφής του. Το ύστατο χαίρε είπαν συγγενείς, φίλοι αλλά και συγχωριανοί, ενώ όλοι εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και είναι απαρηγόρητοι.

Advertisement

«Την ημέρα που σύσσωμη η ανθρωπότητα τιμά και γιορτάζει την ιερότητα της μητέρας, ο Αμυγδαλεώνας Καβάλας και όλη η Ελλάδα, κηδεύει μία μάνα. Μία μάνα που έπεσε θύμα της υποτιθέμενης αγάπης ενός συζύγου δυνάστη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, o δράστης που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, φρουρούμενος, στο νοσοκομείο Καβάλας αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα, έχει κλειστεί στον εαυτό του, παραμένει αμετανόητος και λέει συνεχώς ότι τη σκότωσε γιατί τον προσέβαλε.

Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη.

Δείτε βίντεο από το kavalanews.gr

H προκλητική ανάρτηση την ώρα της κηδείας

Από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά τόνισε μιλώντας επίσης στο MEGA, πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα: «Θεωρώ ότι το στοιχείο του σαδισμού είναι πάρα πολύ έντονο στην υπόθεση. Αφού έχει δολοφονήσει το θύμα, το τραβάει από τα μαλλιά και το σέρνει έξω. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να προκαλέσει και πόνο εκ των υστέρων, αφού έχει καταλήξει η γυναίκα», σχολίασε.

Advertisement

Την ώρα που φίλοι και συγγενείς έλεγαν το τελευταίο αντίο στην Αΐντα, ο δράστης έκανε μέσα από το νοσοκομείο μία προκλητική ανάρτηση στα social media, σαν να μη θυμόταν ότι ο ίδιος την σκότωσε.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά, με σύννεφα στολισμένη, ντυμένη νύφη στους θεούς».

Ο κ. Βονικάκης σχολίασε ως «βλακώδης ενέργεια» την συγκεκριμένη ανάρτηση, ενώ υπέθεσε πως άλλο πρόσωπο ανέβασε το post, διότι το κινητό του δράστη ήταν στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, η οποία του έδινε ανά τακτά διαστήματα το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο και την οικογένειά του.

Advertisement

Στο μικροσκόπιο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αστυνομίας είναι το υλικό από το κλειστό κύκλωμα του φαρμακείου στο οποίο έχει καταγραφεί καρέ καρέ η δολοφονία της Αΐντας από τον σύζυγό της, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Οι κάμερες έχουν καταγράψει το ζευγάρι να μπαίνει στο φαρμακείο κρατώντας καφέδες, στις 16.30 της Πέμπτης και να κατεβάζει τα στόρια. Ο δράστης είπε πως ήθελαν να λύσουν τις διαφορές τους. Η Αΐντα κάθισε μπροστά στο κομπιούτερ. Ο δράστης την τράβηξε και την έβαλε στο καμαράκι που είχε στο φαρμακείο για να ξεκουράζεται. Εκεί έμειναν 3,5 λεπτά.

Είναι τα δραματικά λεπτά στα οποία τη στραγγάλισε με τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε στο φαρμακείο και άρχισε να κάνει βόλτες πάνω κάτω, για αρκετή ώρα. Μπαίνει πάλι στο καμαράκι και την τραβά, τη σέρνει από τα μαλλιά και τη βγάζει στο φαρμακείο. Αρκετές ώρες αργότερα άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια.

Στις 00.30 ειδοποίησε την Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement