Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Καταθέτουν οι γονείς της αθλήτριας

Advertisement

Ανοίγουν οι πόρτες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο 39χρονος προφυλακισμένος προπονητής που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης αθλήτριας.

Η ενήλικη πλέον κοπέλα ολοκλήρωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση την κατάθεσή της, αφού εξετάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και από τις δύο πλευρές, πολιτική αγωγή και υπεράσπιση. Πλέον στο βήμα του μάρτυρα θα βρεθεί η μητέρα της κοπέλας, ενώ θα ακολουθήσει και η κατάθεση του πατέρα της, οι οποίοι θα αναφερθούν στις ημέρες του 2011. Ο προπονητής κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης στάθηκε η καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, στις εισαγγελικές αρχές το 2021, με την οποία γνωστοποιήθηκε ότι -πέρα της προσωπικής της περιπέτειας η οποία ποινικά είχε παραγραφεί- υπήρχε και η περίπτωση αθλήτριας που το 2011 έπεσε θύμα του προπονητή της. Μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από την κατάθεση της ίδιας της κοπέλας, η οποία επιβεβαίωσε όσα είχε πει η Ολυμπιονίκης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο προπονητής συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Advertisement

Τότε, είχε υποστηρίξει τόσο στον ανακριτή όσο και σε δηλώσεις του, λίγο πριν τη σύλληψή του, ότι πράγματι υπήρξε ερωτική επαφή η οποία έγινε με τη συναίνεση της ανήλικης, όταν εκείνη ήταν 12 ετών και όχι 11, όπως ισχυρίζεται η ίδια, καθώς και ότι ήταν ακόμη ερωτευμένος με την αθλήτρια ύστερα από 10 χρόνια. «Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε στις αρχές, ενώ είχε προσθέσει ότι «ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Το δικαστήριο είχε ξεκινήσει να δικάζει την υπόθεση, ωστόσο χρειάστηκε να αναβάλει λόγω κωλύματος στο πρόσωπο δικαστή. Έτσι, χρειάστηκε η υπόθεση να προσδιοριστεί εκ νέου με νέα σύνθεση της έδρας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement