Τσίπρας: Επιλέγετε την πιο επικίνδυνη μετατόπιση της εθνικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση

Advertisement

«Κατανοώ την δυσκολία στην οποία βρίσκεστε» είπε προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής. Δυσκολία, όπως εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «που σχετίζεται με «τα αποτελέσματα της πολιτικής σας και του συνεδρίου σας, εκεί που ανέβηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξαπέλυσε μια αντιπολιτευτική ομιλία που θα την ζήλευε και βουλευτής της αντιπολίτευσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για «αμηχανία» του πρωθυπουργού, όπως είπε, «μπροστά στην πρωτοφανή λαίλαπα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Μιλώντας για την συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή καθώς η συζήτηση δεν αφορά μόνο την κύρωση μιας συμφωνίας, αλλά αφορά τη θέση της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική. «Υπερασπίζεστε μια συμφωνία δύο μέρες πριν πάτε στις ΗΠΑ. Μια συμφωνία δίχως ανταλλάγματα και την ώρα που οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να πριμοδοτήσουν την Τουρκία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

Και σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως «επιλέγετε την πιο επικίνδυνη μετατόπιση της εθνικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση. Εγκαταλείπετε τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα της σταθερότητας, τον μετριοπαθή και προσεκτικό ρόλο που διαδραμάτιζε η Ελλάδα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζουν πάγιες θέσεις της χώρας που επί σειρά ετών υλοποίησαν πολλές και διαφορετικές κυβερνήσεις ανάμεσα σε αυτές και κυβερνήσεις της ΝΔ. Ποια είναι τα αποτελέσματα του δόγματος που έχετε υιοθετήσει; Τα είδαμε όλα το 2020 με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας», ενώ σημείωσε πως αναβαθμίζεται ο διεθνής ρόλος της Τουρκίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «παραχώρηση» του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ενώ υποστήριξε πως με την συμφωνία απεμπολείται ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί που αφορούσε την ετήσια διαπραγμάτευση. «Είναι απίστευτη κοροϊδία να αναφέρεστε για μια συμφωνία πενταετίας, καλό είναι να κρατάμε τα προσχήματα καθώς το άρθρο 1 αναφέρει ότι η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ για μια περίοδο 5 ετών από την ημερομηνία της θέσης σε ισχύ του πρωτοκόλλου, θα παραμείνει σε ισχύ εκτός αν καταγγελθεί από κάποιο από τα μέρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κάνετε για να κρύψετε την ενοχή σας για όσα κάνετε αλλά για κακή σας τύχη δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που υπενθυμίζει τι αναγράφεται στη συμφωνία αλλά και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σας κάρφωσε ενώπιον του κ. Δένδια λέγοντας ότι η ανανέωση αυτή θα επιτρέψει στη συμφωνία να είναι σε ισχύ επ’ αόριστον. Σταματήστε να παίζετε με τις λέξεις» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement