Πάτρα: Ενδοφλέβια χορηγήθηκε η φονική δόση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα – Τι λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

Advertisement

Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Αναφορικά με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο της Τζωρτζίνας, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης

Όπως επισήμανε, η κεταμίνη που αποδείχτηκε πως σκότωσε την 9χρονη, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2′ και κορυφώνεται στα 5′, ενώ ενδομυικά η δράση κορυφώνεται στο 10λεπτο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.

«Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως η εν λόγω ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.

Γρηγόρης Λέων: Δύσκολο να έχουν αποτέλεσμα νέες τοξικολογικές σε Μαλένα και Ίριδα

Εν τω μεταξύ, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έλαβε αίμα και ούρα από την άτυχη 9χρονη Τζωρτζίνα και πραγματοποίησε τοξικολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκαν: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Μάλιστα, στο ίδιο πόρισμα προτείνεται και η εκταφή της σορού του 9χρονου κοριτσιού, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως σε όλα όσα πέρασε, πριν τελικά οδηγηθεί στον θάνατο, με την εξέταση νέων στοιχείων, όπως οι τρίχες που μπορεί να δείξουν αν είχε χορηγηθεί κάποια ουσία πριν το θάνατο του άτυχου παιδιού.

Advertisement

Παράλληλα, αρκετοί είναι εκείνοι που ανέφεραν ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν παρόμοιες ουσίες και στα δείγματα που έχουν διατηρηθεί από τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, τη Μαλένα και την Ίριδα, που βρήκαν μυστηριωδώς το θάνατο σε προηγούμενο χρόνο.

Advertisement

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έσπευσε να τονίσει ότι δύσκολα θα προκύψουν νέα συμπεράσματα, καθώς τα δείγματα είναι παλιά.

«Η τοξικολογική επανεξέταση στα ιστολογικά παρασκευάσματα σε Μαλένα και Ίριδα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να μας δώσει αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. Πρώτον λόγω της δυσκολίας του υλικού και δεύτερον λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει από τη μονιμοποίηση των ιστών» τόνισε ο κ. Λέων.

Στο ζήτημα του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας είχε αναφερθεί και στο τελευταίο «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος σημείωσε ότι αν οι εξετάσεις που θα γίνουν για τους άλλους δύο θανάτους δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο να διαταχθεί η εκταφή των δύο παιδιών.

Advertisement

Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσουν οι ειδικοί να λάβουν νέα δεδομένα από τα παιδιά, όπως τρίχες που θα σταλούν για ανάλυση στα ειδικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement