Θεσσαλονίκη: Την ενοχή δύο γιατρών για τον θάνατο 24χρονου υπέρβαρου προτείνει η εισαγγελέας

Advertisement

Την ενοχή των δύο γιατρών για το θάνατο 24χρονου υπέρβαρου μετά την χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός από τον γιατρό που χειρούργησε το θύμα κάθεται κι άλλος ένας συνάδελφος του από το νοσοκομείο Καβάλας ο οποίος φέρεται πως δεν αντιμετώπισε την κατάσταση, μετά τις επιπλοκές .

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως.

Advertisement

«Διέγνωσαν πνευμονική εμβολή ενώ η κλινική εικόνα υποδείκνυε περιτονίτιδα. Ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση που έχριζε χειρουργικής επέμβασης» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και επισήμανε ότι, «Ο πρώτος επέδειξε ολιγωρία. Και δύο επέδειξαν αμέλεια στην άσκηση των ιατρικών τους καθηκόντων. Δεν αξιολόγησαν τα εργαστηριακά ευρήματα για ύπαρξη περιτονίτιδας, αρκέστηκα στην χορήγηση αντιβίωσης».

Το περιστατικό καταγράφηκε τον Μάιο του 2017. Ο 24χρονος από την Κεραμωτή Καβάλας , ο οποίος ήταν υπέρβαρος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση του χειρουργού ότι όλα θα πάνε καλά, παρά τις δικές του ανησυχίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement