Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια θα μείνει φυλακή

Advertisement

Οι ποινές που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία) είναι ισόβια, κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη τόσο για την ποινή όσο και για τη μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Για την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, τονίζοντας πως «πραγματικά ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση».

Advertisement

«Υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και για τη θανάτωση του ζώου, πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση. Η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησε το δικαστήριο σε μονόδρομο. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο, το δικαστήριο όμως δεν είναι κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Πόσα χρόνια θα μείνει στον Κορυδαλλό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Αναφορικά με την ποινή του και τον χρόνο που θα παραμείνει στον Κορυδαλλό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο δικηγόρος τόνισε πως το λιγότερο είναι 19 χρόνια.

Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών.

Ο κατηγορούμενος το μόνο που ζήτησε ήταν να δει τη μικρή Λυδία όταν αποφυλακιστεί, ωστόσο όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, «θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό».

Advertisement

Και ο πατέρας της Καρολάιν, Ντείβιντ σε συνέντευξή του στη Daily Mail είπε πως θα φροντίσει να μην αντικρύσει ποτέ ξανά το παιδί ο κατηγορούμενος και εξέφρασε φόβους πως δεν θα καταφέρει να βγει ζωντανός από τη φυλακή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement