ΑΠΘ: Στις κάλπες οι φοιτητές – Αυξημένη προσέλευση στη ΣΘΕ (φωτ.)

Advertisement

Φοιτητικές εκλογές μετά από τρία χρόνια -εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού- διεξάγονται από νωρίς το πρωί σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Το GRTimes.gr βρέθηκε στις εκλογές των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

Οι κάλπες άνοιξαν, έπειτα από τρία χρόνια αποχής, από τις 07:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 19:00 μ.μ., εκτός και αν σημειωθεί προσέλευση εκείνη την ώρα, οπότε και υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης μιας ώρας. Η προσέλευση μέχρι τώρα είναι ικανοποιητική (13.00), ενώ αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Advertisement

Στις φετινές εκλογές «κατεβαίνουν» οι εξής παρατάξεις στο ΑΠΘ: ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ και Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Έκπληξη προκαλεί η μη συμμετοχή της ΠΑΣΠ, που δεν έχει κανένα ψηφοδέλτιο σε σχολή του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, μεγάλη συμμετοχή λαμβάνει χώρα στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου δεκάδες φοιτητές κατευθύνονται προς τις κάλπες κάθε λεπτό που περνάει. Να τονιστεί ότι η ΣΘΕ βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω των αντιδράσεων για την παρουσία της Αστυνομίας μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Τέλος, διακριτική είναι περιμετρικά του Ιδρύματος η παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Advertisement

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

Advertisement

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement