Ανδρουλάκης: Να αγωνιστούμε χωρίς να βλέπουμε το ταβάνι των δημοσκοπήσεων

Advertisement

«Η εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Νέοι άνθρωποι, καλή διάθεση, χαμόγελα» επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κέντρο τύπου του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του το μεσημέρι της Κυριακής και αφού πρώτα χαιρέτησε έναν προς έναν τους παριστάμενους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς.

«Μιλάνε οι εικόνες. Σκεφτόμαστε θετικά, think positive, ηγαίνουμε βήμα-βήμα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «πριν από ένα χρόνο κάνεις δεν περίμενε αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Πολλοί πίστευαν ότι είχαν πάρει μια τροπή μη αναστρέψιμη».

Στο κλίμα αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «δεν θα καθόμαστε να ασχολούμαστε με τα κάλπικα διλήμματα που μας θέτουν οι άλλοι. Το 2015 είχε πει ο κ. Τσίπρας ότι θα πάει με τον Καμμένο; Πήγε με τον Καμμένο, συγκυβέρνησε και δεν είπε και τίποτα. Λοιπόν, αυτά που δεν έχουν κάνει αυτοί για τους ίδιους προσπαθούν με αμέριστη αλαζονεία να τα βάλουν σε εμάς, διότι βλέπουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Advertisement

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και στο κλίμα που διαμορφώνεται για την Χαριλάου Τρικούπη μέσα από το συνέδριο ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «τα πράγματα αλλάξανε ραγδαία και δεν λέω για τις δημοσκοπήσεις, εγώ βλέπω ένα κλίμα. Εδώ βλέπετε έγινε ένα συνέδριο σε έναν χώρο που κάνουν τα μεγάλα κόμματα και είδαμε όλοι μια εικόνα. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, εγώ άκουσα τις περισσότερες τοποθετήσεις είτε από μέσα είτε από το γραφείο μου. Ούτε ψεκασμένους άκουσα, ούτε λαϊκιστές άκουσα, ούτε διχαστικό λόγο άκουσα» και πρόσθεσε: «άκουσα κανονικούς ανθρώπους με αγωνίες, με απόψεις, με θέσεις ξεκάθαρες, που είτε έμειναν εδώ, είτε επέστρεψαν, θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε μαζί, με τις απόψεις της σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού πολλά πράγματα. Και αυτά τα πολλά πράγματα πρέπει σιγά σιγά να τα οικοδομήσουμε, με συζήτηση. Όποιος συζητά δεν χάνει».

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν θέλει ένα κόμμα «το οποίο να σκέφτεται αλαζονικά από ένα ισχυρό κέντρο, γι’αυτό θα δείτε ότι και τα όργανα αυξήθηκαν, και το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά και στα όργανα θα συνεχίσει παράλληλα η αυτοοργάνωση και να είναι ένας ιμάντας μεταξύ κόμματος, εργασιακών χώρων και αυτοδιοίκησης».

Και συμπλήρωσε πως ο ίδιος είναι «κατά της θεωρίας των χρισμάτων και θέλω να έχουμε μια άλλη αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, όχι ένα κλειστό σύστημα το οποίο θα δίνει χρίσματα σε όλη την Ελλάδα, με διαδικασίες που μπορεί να μην ενδιαφέρουν τις τοπικές κοινωνίες. Όλα αυτά θα είναι μια καινοτομία, τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας και τώρα βλέπουμε κάποια πρώτα βήματα», σημειώνοντας πως η πανδημία στάθηκε ανασχετικός παράγοντας των σχεδιασμών «να κάνουμε πράγματα από τα κάτω. Αυτό ανατράπηκε τώρα και αυτό θα πολλαπλασιαστεί».

Advertisement

Απαντώντας αν είναι εφικτό να βγεί δεύτερο κόμμα στις εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εγώ πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια δεν έχει ταβάνι. Πρέπει να αγωνιστούμε χωρίς να βλέπουμε το ταβάνι των δημοσκοπήσεων. Οριοθετείται μέσα σε ένα πλαίσιο, γι’ αυτό έχω πει πολλές φορές στις ομιλίες μου, ότι για μένα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα μικρό κόμμα του κέντρου».

«Ποιος ίδρυσε αυτό το κόμμα στην Ελλάδα; Είναι ένα μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς, που κατάφερε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, ενώνοντας δύο τάσεις: το προοδευτικό κέντρο με την προοδευτική αριστερά. Ούτε τη σταλινική αριστερά ένωσε, ούτε το δεξιό κέντρο ένωσε, κι αυτή είναι η σύγκρουση, γι’ αυτό το λέγαμε και δημοκρατικό σοσιαλισμό» πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε, λίγο πριν πάει να ψηφίσει για την ανάδειξη των νέων μελών της ΚΠΕ, πως «υπάρχουν δυνατότητες, θα το δείτε, και με ανανέωση θα συνεχιστεί η προσπάθεια, είναι μια δέσμευσή μου, δεν πάμε πίσω σε αυτό. Με σεβασμό σε όλες τις γενιές, αλλά πρέπει να προχωρήσει η ανανέωση».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement