Οι σκηνές του Robert De Niro, η απόβαση του Χόλιγουντ στη Δράμα και η αποκάλυψη από τις Κάννες

Advertisement

Δεκάδες άνδρες με αλεξίσφαιρα, όπλα, εκρήξεις και ένας επικίνδυνος αινιγματικός ηγέτης που έχει κάτω από την επιρροή του εκπαιδευμένους πρώην στρατιωτικούς. Ποιος θα τον σταματήσει;

Αυτός είναι ο “ The Bokushi”- ο ηθοποιός Τζέιμι Φοξ (Jamie Foxx), κάτοχος Όσκαρ. Είναι ένα κήρυκας που έχει κάτω από την επιρροή του εκατοντάδες βετεράνους. Αφοσιωμένοι σε αυτόν και τις ιδεολογίες του, οι “ πιστοί” του έχουν συγκριτικά με τους πιστούς άλλων δοξασιών μια σημαντική διαφορά, όταν θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τον ηγέτη τους: είναι άτομα με στρατιωτική εκπαίδευση.

Ακόμη και αν πολλοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, η διείσδυση δεν ήταν εφικτή, αφού πέρα από την πίστη στον άνθρωπό τους, οι πρώην στρατιωτικοί έχουν και ένα τεράστιο οπλοστάσιο για να αντισταθούν. Μόνη ελπίδα του στελέχους των υπηρεσιών ασφαλείας Emmanuel Ashburn -Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Robert De Niro)- στον οποίο ανατέθηκε από την κυβέρνηση να διαλύσει αυτή την απειλή, φαίνεται πως είναι να στρατολογήσει τον Nash Cavanaugh – Σκοτ Ίστγουντ (Scott Eastwood). Πρόκειται για πρώην στέλεχος την Ειδικών Δυνάμεων, που κάποτε ήταν ο ίδιος ένας από τους μαθητές του “ The Bokushi”. Ο Nash θα συμφωνήσει να το κάνει, αξιοποιώντας τις γνώσεις που έχει για τον αινιγματικό ηγέτη της ομάδας αυτής. Την ίδια ώρα, όμως, έχει και μια δική του ατζέντα αφού θέλει να πάρει εκδίκηση και για το ότι ο “ The Bokushi” τού είχε στερήσει τον έρωτα της ζωής του…

Advertisement

Από τις Κάννες για τις αίθουσες του κινηματογράφου

Αυτός είναι, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες από τις Κάννες, ο κορμός της ιστορίας της indie ταινίας του Χόλιγουντ που έχει ήδη προσγειωθεί στην Κεντρική Μακεδονία. Μια εικόνα του σεναρίου που, αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του “ Tin Soldier” έχει αλλάξει τουλάχιστον δυο ακόμη φορές στο παρελθόν. Η ταινία, μάλιστα, ήταν κοντά στο να ξεκινήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη μια φορά το περασμένο φθινόπωρο αλλά και μια στα τέλη του Ιανουαρίου του 2022, με τη νέα παραλλαγή της Covid-19 να τη “ φρενάρει” προσωρινά και έτσι να ολοκληρώνει τα γυρίσματά του το “ Bricklayer” στην πόλη. Μέσα από τις αναβολές, μάλιστα, το σενάριο αναπροσαρμόστηκε επίσης τουλάχιστον δύο φορές.

Η Θεσσαλονίκη ξανά και η Δράμα για πρώτη φορά θα είναι “ πρωταγωνίστριες” λοιπόν σε μια ταινία του Χόλιγουντ για τις επόμενες 50 μέρες, με τα γυρίσματα να αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την 25η Ιουλίου.

Με προϋπολογισμό συνολικά στα 38 εκατομμύρια ευρώ, στο μέγεθος δηλαδή της ταινίας “ Bricklayer” που μόλις ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος, το «Tin Soldier» έχει στο καστ ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αστεριών του Χόλιγουντ για το οικονομικό του μέγεθος, κάτι βέβαια όχι ασυνήθιστο σε indie παραγωγές.

Advertisement

Το καστ είναι φορτωμένο με πολύ βαριά ονόματα του Χόλιγουντ, ίσως τα περισσότερα που έχουν φιλοξενηθεί ταυτόχρονα στην πόλη. Έτσι, ήδη βρέθηκε από το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της παγκόσμιας βιομηχανίας του κινηματογράφου, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σκηνές του μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που πέρασε και στη συνέχεια αναχώρησε για τις Κάννες, προορισμό για τον οποίο είχαν ήδη αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και οικείοι του λίγο πριν.

Ένα μπαρ, ένα γραφείο, μια νύχτα με βροχή και πολλά χειροκροτήματα

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε ένα πυκνό διάστημα γυρισμάτων κάθε ημέρα από την περασμένη Κυριακή πριν να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του σε κεντρικό σημείο της πόλης. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο διάσημος ηθοποιός ολοκλήρωσε και την τελευταία του σκηνή και τα γυρίσματα που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν μέσα στον στουντιακό χώρο στα Βασιλικά «…μια στιγμή την οποία ακολούθησε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τα συνεργεία και το προσωπικό που είχε εμπλακεί, με τον ηθοποιό μάλιστα να έχει δείξει τον απίστευτο επαγγελματισμό του ακόμη και σε υπερωρίες που χρειάστηκε το γύρισμα», όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος της παραγωγής. Η αναχώρησή του για να συναντήσει στις Κάννες τους δικούς του ανθρώπους ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη.

Εξαιρετικά ευγενικό, πολύ προσιτό και επικοινωνιακό με τους ανθρώπους του «Tin Soldier», ευχάριστο και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, περιγράφουν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο άνθρωποι που εργάζονται για την ταινία. Ο διάσημος ηθοποιός δεν είχε, μάλιστα, κάποια ιδιαίτερη απαίτηση που ενίοτε συνδέεται με μια προσωπικότητα που ανήκει στην ανώτερη κλίμακα των σταρ των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. «Χαρακτηριστικό είναι πως επέλεξε να παραμένει κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ακόμη και σε ένα από τα πιο μικρά αυτοκινητοτροχόσπιτα που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πρωταγωνιστών και όχι σε ένα από τα αντίστοιχα οχήματα που θυμίζουν ένα ολόκληρο… διαμέρισμα, κάτι που έκανε εντύπωση!», εξήγησε έτερο στέλεχος, που είχε εικόνα της παραγωγής στα Βασιλικά.

Advertisement

Πέρα, μάλιστα, από τα γυρίσματα στο γνωστό κτίριο της ΧΑΝΘ, στο κέντρο τη πόλης και τον χώρο των στούντιο στα Βασιλικά, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έκανε και άλλα γυρίσματα σε συνθήκες ημέρας, όπως και σε πολύ γνωστό πρώην βιομηχανικό χώρο μιας εταιρείας που μέχρι και πριν από αρκετά χρόνια ήταν γνωστή ως η Νο.2 εταιρεία στην ελληνική αγορά του ξύλου, με τεράστιες εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, για τις ανάγκες της ταινίας στήθηκε ένας χώρος που παρέπεμπε σε κλασικό μπαρ των ΗΠΑ ώστε να ολοκληρωθούν διαφορετικές σκηνές του «Tin Soldier» μακριά από τα περίεργα βλέμματα των σινεφίλ.

Στη Θεσσαλονίκη ο γιος του μεγάλου Κλιντ Ίστγουντ

Μέσα στην πόλη βρίσκεται για τα γυρίσματα ήδη ο ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Σκοτ Ίστγουντ, που θα συμμετέχει σε πλήθος σκηνών όπως και ο συμπρωταγωνιστής του Τζον Λεγκουιζάμο (John Leguizamo). Μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου θα έχει φτάσει για να ετοιμαστεί και να κάνει γυρίσματα και ο Τζέιμι Φοξ, ενώ η Παρασκευή 27/5 και το Σάββατο 28/5, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ήταν ημέρες ρεπό για τα συνεργεία.

Η ιστορία του «Tin Soldier» λαμβάνει χώρα σε παρόντα χρόνο και δεν είναι μια ιστορία εποχής ή μελλοντολογική (σ.σ Sci Fi), ενώ ως προς είδος χαρακτηρίζεται δράμα με πολλά στοιχεία δράσης. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα χρειαστεί και πάλι αριθμός κομπάρσων, αυτή τη φορά σε συγκεκριμένες ηλικίες, “ όχι όμως στον μεγάλο αριθμό που είχε χρειαστεί να προσληφθεί όταν γυρίστηκε η ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας”, όπως εξήγησε στέλεχος της παραγωγής που έσπευσε να τονίσει πως σε κάθε περίπτωση οι τελικές ανάγκες στον τομέα των extras είναι πάντα δυναμικές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Advertisement

Χαρακτηριστικό δε είναι πως τις ημέρες πριν από την έναρξη της παραγωγής υπήρξε ένα αίτημα -casting call- από την παραγωγή της ταινίας για άνδρα με ύψος 1,80μ., χρώμα μαλλιών καστανό σκούρο και σωματική διάπλαση συγκεκριμένη, που θα υποδυθεί τον λεγόμενο ηθοποιό Stand In (ή αλλιώς camera double) του Σκοτ Ίστγουντ σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και σε Θεσσαλονίκη και σε Δράμα, από τις 22 Μαΐου μέχρι και τις 12 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, σε σχέση με τους βοηθητικούς ηθοποιούς, από τα μέσα Μαΐου έχει γίνει κάλεσμα. Αυτό αφορά ενήλικες 18-50 ετών Καυκάσιους, Λατίνους, Αφροαμερικάνους και Ασιάτες, παιδιά 5-13 ετών, όλων των προαναφερόμενων φυλών, για δύο έως επτά ημέρες το καθένα, όπως ακόμη και για τρία μωρά κάτω του έτους για σκηνή που θα παραβρίσκονται στο σετ, μαζί με τους γονείς τους. Πολλοί από τους extras να κληθούν να υποδυθούν τους στρατιωτικούς, πράκτορες FBI, ειδικές ομάδες, αστυνομικούς σε σκηνές με ελάχιστη ή πολλή δράση.

Απόβαση του Χόλιγουντ στη Δράμα για γυρίσματα

Τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, όταν και η παραγωγή θα μετακινηθεί μαζικά στην πόλη της Δράμας. Η πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η έδρα για τις σκηνές που θα χρειαστεί να γυριστούν σε περιοχές έξω από τη πόλη. Τα γυρίσματα αυτά αναμένεται να διαρκέσουν για έναν μήνα τουλάχιστον, κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή, ενώ δεν είναι προγραμματισμένο να εγγραφούν σκηνές μέσα στην πόλη αυτή τη στιγμή.

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως για τις ανάγκες των συγκεκριμένων γυρισμάτων θα φτάσουν στην πόλη περί τα 300 άτομα και έτσι «…θα αξιοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων χώρων φιλοξενίας της πόλης», όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν πολλοί απ’ αυτούς που εμπλέκονται στην παραγωγή του «Tin Soldier».

AMΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement