Η Ράνια Σβίγκου νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας ρίχνει την μπάλα στη νέα γενιά

Advertisement

Την 38χρονη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέα Γραμματέα του κόμματος, κατά την εισήγησή του στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την εκλογή της.

Πρόκειται για μια πρόταση που ανατρέπει επετηρίδες και παγιωμένους συσχετισμούς, ενώ συνδέεται άμεσα με τους πολιτικούς στόχους που έχει θέσει η Κουμουνδούρου μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, στη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε η νέα γενιά να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και να βγει μπροστά.

Ποια είναι η Ράνια Σβίγκου

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Σβίγκου ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2014 και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ενώ είχε ενταχθεί από το 2000 στη νεολαία του ΣΥΝ.

Advertisement

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη και έχει καταγωγή από το Βόλο και τα Καλάβρυτα. Είναι υποψήφια Διδάκτορας στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.

Η Ράνια Σβίγκου σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές», ενώ συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην πολιτική επιστήμη και την κοινωνιολογία.

Ενταγμένη από το 2000 στη Νεολαία Συνασπισμού, η Ράνια Σβίγκου διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, Γραμματέας Σπουδάζουσας, καθώς και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε στο Ελληνικό και το Ευρωπαικό Κοινωνικό φόρουμ από την ίδρυσή τους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement