Συνταρακτικές αποκαλύψεις για το παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες: Πώς συγκάλυπταν τους θανάτους των ηλικιωμένων

Advertisement

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις έρχονται στο φως μετά από εισαγγελική και αστυνομική έρευνα για το παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες.

Γιατροί και υπεύθυνοι σε γραφεία τελετών κέρδιζαν χρήματα και έστελναν στον θάνατο ηλικιωμένους. Οι συγγενείς τους, που πλήρωναν το παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες, ώστε να προσέχουν τα δικά τους πρόσωπα, έπεφταν θύμα απάτης, καθώς οι εξηγήσεις και τα πλαστά έγγραφα που τους έδειχναν, έμοιαζαν άκρως πειστικά.

Η δράση κυκλώματος που λειτουργούσε παράνομα τον οίκο ευγηρίας, εξακριβώθηκε από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών και έπειτα από παραγγελία του ανακριτή Σερρών.
Η έρευνα των αστυνομικών ακολούθησε μετά τον εντοπισμό ξενώνα στο Λιθότοπο Σερρών τον Οκτώβριο του 2020, που λειτουργούσε παράνομα φιλοξενώντας ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ είχε συλληφθεί ο υπεύθυνος του ξενώνα.

Advertisement

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα που λειτουργούσαν τον παράνομο οίκο ευγηρίας, δύο γιατροί και δύο υπεύθυνοι γραφείων τελετών, οι οποίοι συγκάλυψαν το θάνατο δύο ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες διέμεναν στον ξενώνα χωρίς ιατρική μέριμνα, για να προκύπτει ότι απεβίωσαν σε σπίτια οικείων τους.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος:

  • Ενός 51χρονου υπεύθυνου του ξενώνα και δύο γυναικών, 52 και 47 ετών ελληνικής καταγωγής κατά περίπτωση για συμμορία, έκθεση, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ηθική αυτουργία σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων,
  • Ενός 54χρονου άνδρα και μιας 62χρονης γυναίκας, γιατροί, για έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και
  • Δύο ανδρών, 55 και 60 ετών, ελληνικής καταγωγής υπεύθυνοι γραφείων τελετών, για συνέργεια σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.

Όπως είχε εξακριβωθεί, στον ξενώνα που λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια, διέμεναν ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς μέτρα υγιεινής, ενώ είχαν εντοπισθεί ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, Γιώργος Κουτσάκης, «είδαμε πως υπήρχαν ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να κουνηθούν και να μετακινηθούν. Φροντίσαμε να διακομιστούν στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί και η κατάσταση της υγείας τους».

Advertisement

Με τη σειρά του, ένας φαρμακοποιός της περιοχής αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ πώς ανακαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το παράνομο γηροκομείο.

«Είδαμε μία ηλικιωμένη κυρία με το νυχτικό της βρεγμένο να τρέχει και να περιφέρεται στους δρόμους. Τότε χωρίς να ξέρουμε από πού προέρχεται, ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι έτσι ανακαλύφθηκε ο παράνομος οίκος ευγηρίας», τόνισε ο Γιώργος Τάτσιος.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement